Vermund i modvind: Partier kræver handling efter TV 2 Lorry-afsløring

Flere partier rejser kritik af Pernille Vermund og Nye Borgerlige, efter TV 2 Lorrys afsløring af, at flere spidskandidater har delt ikke-underbyggede påstande om corona og vacciner.

Socialdemokratiet kræver, at Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, melder klart ud og tager afstand fra den række af partiet spidskandidater, der ytrer sig meget skeptisk overfor coronavacciner.

Det sker, efter at TV 2 Lorrys tirsdag beskrev, hvordan seks spidskandidater for Nye Borgerlige til kommunalvalget har delt blandt andet konspirationer og ikke-underbyggede påstande om corona og vacciner på sociale medier.

quote Pernille Vermund skal tage hovedet ud af busken nu og bekende kulør

Rasmus Horn Langhoff, sundhedsordfører for Socialdemokratiet

En af dem, der reagerer, er den socialdemokratiske sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff:

- Pernille Vermund skal tage hovedet ud af busken nu og bekende kulør: Støtter hun de her konspirationsteoretikere fra sit eget parti eller støtter hun sandheden?, siger han til TV 2 Lorry.

Flere andre partier rejser også kritik af Pernille Vermund og Nye Borgerlige, efter TV 2 Lorrys afsløring.

En af dem er Stinus Lindgreen, der er sundhedsordfører for Det radikale Venstre.

- Når profilerede politikere går ud og spreder misinformation og underlige konspirationsteorier, så kan det potentielt påvirke en rimelig stor del af vælgerskaren, siger han til TV 2 Lorry.

Samme melding lyder fra SF’s sundhedsordfører:

- Det skaber frygt, og det skaber tvivl - og det er bare ikke det, vi har brug for lige nu, lyder det fra Kirsten Normann Andersen, der bakkes op af de konservative:

- Det ærgrer mig, når politikere går ud og taler imod vaccinerne, siger sundhedsordfører Per Larsen (K)

En række partier i blå blok afviser dog at kommentere på sagen, det gælder Dansk Folkeparti, Venstre og Liberal Alliance.

Næstformand: Ikke et større problem

Nye Borgerlige har under corona været ganske kritiske over for mange af de tiltag, som regeringen og Folketinget har indført, der mindskede den personlige frihed for at begrænse smitten.

Partiet har på intet tidspunkt sået tvivl om hverken coronas eksistens, farlighed eller vacciners effekt.

Til TV2 Lorry sagde næstformand for Nye Borgerlige Peter Seier Christensen tirsdag, at vaccineskepsis ikke er partiets politik.

- Jeg bryder mig da ikke om, at de udtaler noget, der ikke er korrekt. Det kommer ikke til at få konsekvenser for dem.

- Vi har rigtig mange kandidater, og de pågældende kandidater er samlet set et fåtal af dem, så det er ikke noget, jeg ser, som værende et større problem, sagde næstformanden til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry været i kontakt med Nye Borgerliges ledelse for at få et interview med Pernille Vermund, men hun afviser at stille op til interview.

Se eller gense hele TV 2 Lorrys indslag om Nye Borgerliges spidskandidater, der ytrer sig meget skeptisk overfor coronavacciner.

En række spidskandidater for Nye Borgerlige i hovedstadsområdet deler aktivt budskaber på sociale medier, der sår tvivl om coronavacciner

_

_