Vidste du det? Sådan er reglerne for sex i det fri

Må man have sex i det fri i Danmark? Ja, siger Friluftsrådet, men der er lige et par ting, du skal være opmærksom på.

Sommeren er over os, solen stråler og mange danskere holder i disse dage deres ferie rundt om i det ganske danske land.

Det være sig på stranden, i skoven og andre grønne arealer hvor vi kan nyde det gode vejr. Men hvordan er det nu lige reglerne er, hvis lysterne får frit løb og 'en tur i høet' ikke er til at modstå?

Det har Friluftsrådet sat sig for at besvare.

quote Jeg tror ikke, der er mange, der ved det, men du må faktisk godt solbade nøgen i Kongens Have midt i København

Anker Madsen, chefkonsulent, Friluftsrådet

Og det korte svar er, ja. Du må gerne have sex i det fri i Danmark, men der er lige et par ting, du skal være opmærksom på. Det forklarer chefkonsulent i Friluftsrådet, Anker Madsen.

- Sex i naturen er helt ok. Og lovgivningen sætter heller ingen faste rammer for, hvor og hvornår man må være nøgen i naturen. Men man skal naturligvis vise hensyn til de andre gæster, der måtte opholde sig i skoven, på stranden eller et andet sted, hvor lysterne nu måtte løbe over. 

quote Det er helt legitimt eksempelvis at smøre sin kæreste ind i solcreme, mens I begge er nøgne eller at kysse og kæle.

Anker Madsen, chefkonsulent, Friluftsrådet

- En god huskeregel er, at man ikke må udvise uanstændig opførsel eller forulempe andre. Så det kan være en god ide at søge lidt væk fra de åbne arealer i skovene eller strandene, for man kan faktisk dømmes efter straffelovens paragraf 232, hvis man krænker nogen, siger Anker Madsen i en pressemeddelelse.

Står man på den anden side og overværer en seksuel seance i det fri, så opfordrer Anker Madsen til, at man lige trækker vejret, hvis man føler sig krænket.

Bare smid tøjet

Det er nemlig ikke altid den, der bliver 'lettest' krænket, der har retten på sin side. Det er op til politiet og domstolene at vurdere de enkelte sager, og her vil de oftest spørge, om den krænkede part kunne være gået videre eller for dens sags skyld kunne lade være med at kigge ind bag buskene.

Er du typen, der godt kan lide at smide tøjet, når du tager dig en forfriskende svømmetur, så skal du heller ikke være bange for, at der står et par politibetjente, når du kommer op fra din dukkert.

Nøgenhed i naturen er nemlig helt i overensstemmelse med de regler, Justitsministeriet lancerede i 1976, skriver Friluftsrådet.

- Jeg tror ikke, der er mange, der ved det, men du må faktisk godt solbade nøgen i Kongens Have midt i København eller på en strand langs den vestjyske kystlinje. Det er helt legitimt eksempelvis at smøre sin kæreste ind i solcreme, mens I begge er nøgne eller at kysse og kæle, fortæller Anker Madsen, der dog også understreger, at der er grænser:

- Det er klart, at hvis hænderne bevæger sig for langt sydpå, eller hvis man bliver opstemt, så er det tid til at tage bukserne på igen.

Således orienteret ved du nu, hvad du skal være opmærksom på, hvis du får lys til sex i det fri eller at smide kludene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik