LA-ungdom og Hizb-Ut-Tahrir tvunget ud af Lyngby

Liberal Alliances Ungdom i Lyngby og Gentofte er tvunget til at benytte organisationens egne lokaler på grund af deres kontroversielle gæster, Hizb-ut-Tahrir.

Liberal Alliances Ungdom i Lyngby og Gentofte har inviteret en noget kontroversiel gæst med til debatmøde på fredag.

Partiet vil nemlig have den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir på talerstolen. Men det viste sig ikke at være så nemt, som først antaget at invitere organisationen.

En ny lov trådte nemlig i kraft fra januar 2017, der forhindrer organisationer, der "underminerer demokratiet", i at leje kommunale lokaler. Hizb-ut-Tahrir har tidligere kommet med kontroversielle udtalelser om homoseksuelle, demokrati og ligestilling.

quote Vi mener ikke, at der bør være sådan en lov. Alle befolkningsgrupper bør være lige for loven

Lokalformand for LA-Ungdom i Lyngby og Gentofte, Esben Klindt

Netop derfor har LA-Ungdom stødt hovedet mod en mur i forsøg på at finde lokaler at afholde deres møde i.

- Vi plejer at leje lokaler i Lyngby, og vi har også søgt et hav af lokaler i denne omgang, men vi kunne ikke få nogen, siger lokalformand for LA-Ungdom i Lyngby og Gentofte, Esben Klindt.

Man har derfor været tvunget til at rykke mødet til LA-Ungdoms hovedkvarter på Frederiksberg, da det ikke var muligt at finde lokaler i Lyngby eller Gentofte, oplyser Liberal Alliances Ungdom til TV 2 Lorry.

- Vi mener ikke, at der bør være sådan en lov. Alle befolkningsgrupper bør være lige for loven. Det siger jeg, selvom både jeg og Liberal Alliances Ungdom er dybt uenige med Hizb-ut-Tahrir, siger han.

Mødet skulle oprindeligt foregå i Virumhallen, men blev flyttet på grund af dobbelt-booking. 

Møde med Hizb-ut-Tahrir er god karma

LA-Ungdom har inviteret Hizb-ut-Tahrir for debattens skyld: 

- Det er et grundkoncept hos os, at selv om vi er uenige, så er vi nødt til at lytte til hinanden. Og så er det jo god karma. Hvis man sender noget godt ud, så får man noget godt igen, siger Esben Klindt.

quote Helt ærligt, så synes jeg, at de er nogle fjolser. Man giver Hizb-ut-Tahrir taletid, og man laver et stunt ud af det. 

Lyngby-Taarbæks 1. viceborgmester, Simon Pihl Sørensen, Soc. Dem.

Flere har udtalt sig kritisk om Liberal Alliances gæster. Deriblandt Lyngby-Taarbæks 1. viceborgmester, Simon Pihl Sørensen, Soc. Dem, der ikke vil leje kommunale lokaler ud til arrangementet:

- Helt ærligt, så synes jeg, at de er nogle fjolser. Man giver Hizb-ut-Tahrir taletid, og man laver et stunt ud af det. Det fortjener de slet ikke. Jeg vil til enhver tid forsvare arrangementer, hvor man kan stille kritiske spørgsmål, men jeg synes bare ikke, at det er kommunen, der skal betale for dem, siger han.

HVAD VIL HIZB-UT-TAHRIR?

Hizb-ut-Tahrir kalder sig for et parti, der arbejder for genoptagelsen af den islamiske levemåde i de muslimske lande, hvor man ønsker at etablere et kalifat.

I Danmark kæmper Hizb-ut-Tahrir for at beskytte muslimers identitet ved at informere og kultivere muslimerne med de islamiske tanker, skriver organisationen på sin hjemmeside.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik