Spastiker i livsfare: Lars svigtes af vikarbureau

- Det er liv og død, vi taler om, hvis der ikke er nogen hos Lars, siger moren til 54-årige Lars, der er spastiker og ikke selv kan trække vejret.

Et af regionens helt kloge hoveder sidder på 54-årige Lars Linqvist fra Lyngby. Han er uddannet civilingeniør og lige nu i gang med et forskningsprojekt i Nano-teknologi ved DTU's kemiske afdeling.

Men Lars Lindqvist er også spastiker, og kan ikke trække vejret uden hjælp, og i de seneste måneder har han haft svært ved fokusere på forskningen.

Det skyldes, at et nyt vikarfirma har overtaget den 24-timers pleje, som han de sidste 11 år har været visiteret til. Siden da har han flere gange oplevet, at den livsvigtige hjælp har svigtet.

Otte gange siden maj har det nye vikarbureau, CareLink, måttet melde hus forbi. Ifølge Lars Lindqvist fordi, der ikke har været nok uddannet personale til at udfylde vagtskemaet. 

- Lars kan jo ikke trække vejret, og hvis nu noget til respiratoren falder af, så dør Lars. Det er liv og død, vi taler om, hvis der ikke er nogen hos Lars, siger hans mor, Sonja Lindqvist, til TV 2 Lorry.  

Når CareLink ikke kan udfylde vagtplanen, tilbyder de i stedet Lars at blive indlagt på sygehusets akutafdeling. Den løsning ser Lars Lindqvist dog ikke som holdbar.

- På sygehuset kan de ikke tage mig op, siger han til TV 2 Lorry. 

CareLink ville i dag ikke kommentere direkte på Lars Lindqvists historie, men medgiver, at det er et problem, at folk der kræver 24-timer behandling ikke får den hjælp, de behøver.

Lars Lindqvist er endnu ikke blevet indlagt. I stedet har han nu otte gange måttet bede sin 76-årige mor om at køre 100 kilometer hver vej for at dække ind for det manglende personale. 

- Vi har brugt hele vores liv til at få Lars op og stå, og han skal kunne klare sig selv den dag, vi ikke er her mere. Vi kan ikke lukke vores øjne nu og være trygge, for Lars er ikke tryg, og så er vi det heller ikke, siger Sonja Lindqvist til TV 2 Lorry.  

CareLink hjælper i alt 50 personer i Danmark, der kræver 24-timers-behandling.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik