Utilfredse feriehuskunder: ”Det, man ser på hjemmesiden, lever ikke op til virkeligheden”

Feriebolig-udlejningselskabet NOVASOL udlejer ferieboliger, der ikke matcher beskrivelserne på deres hjemmeside.

Beskrivelser af ferieboliger langt fra virkeligheden og dårlig kundeservice.

I øjeblikket har feriebolig-udlejningselskabet NOVASOL langt fra sommerglade feriegæster.

På både Trustpilot og Facebook er der nemlig flere dårlige anmeldelser og kommentarer, hvor skuffede danskere på ferie langt fra har fået den ferie, de troede, de bestilte.

"Novasol, det er sgu ikke i orden og tak for lort, NOVASOL", lyder det blandet andet fra skuffede feriekunder, hvis feriebolig ikke har levet op til forventningen. Andre melder om lang telefonkø og dårlig kundeservice.

En af dem er Elif Bayram Orbe fra Lyngby, der troede, hun havde lejet et feriehus med sandstrand og indendørs pool.

I virkeligheden var der dog hverken pool eller sandstrand, da hun nåede frem. Og feriehuset lå heller ikke tæt på Sicilien, som der ellers stod i beskrivelsen. Og generelt var huset i så dårlig forfatning, at hun og vennerne måtte indlogere sig på hotel i stedet.

Merudgift på 25.000

En merudgift på omkring 25.000 oven i de 15.000, hun og vennerne havde betalt for huset.

NOVASOLs kompensation: 2.270 kroner.

- Det, man ser på hjemmesiden, lever ikke op til virkeligheden. En af de ting, der er, at der på første linje (i beskrivelsen af stedet, red.) står der ”oplev det solrige Sicilien. Det er 1,5 times kørsel plus en færgetur fra Sicilien det her sted, hvor vi var, siger Elif Bayram Orbe til TV 2 Lorry og uddyber.

- På hjemmesiden stod der også, at der var 240 meter til stranden. Måske var der 240 meter i fugleflugt, men du skulle lige pakke bilen og køre 10 minutter, før du kunne komme derned. Så var det heller ikke en sandstrand, men en stenstrand, og hvis man kigger på hjemmesiden, så er der et rigtig flot billede af en sandstrand. Det er også det, man tager bestik af, men den var der ikke, siger Elif Bayram Orbe.

Anmeldelse kom ikke online

Ligeledes hang der ifølge hende løse ledninger ud af væggene i børnehøjde.

Alt i alt en dårlig oplevelse, der fik Elif Bayram Orbe og vennerne til at klage NOVASOL. Både til firmaet og i en direkte anmeldelse. Den kom dog aldrig online.

- Vi har lavet en anmeldelse via NOVASOLs hjemmeside. Den har de så valgt ikke at lade fremgå på deres hjemmeside. Det synes jeg faktisk nok er det værste, at du ikke får lov til at gøre andre opmærksom på, at det her er ikke et børnevenligt sted, siger hun til TV 2 Lorry.

- Jeg har en forventning og formodning om, at Novasol lader vores anmeldelse fremgå, og at de opdaterer beskrivelsen af det hus, vi har haft booket, som ikke levede op til forventningerne, og så må vi jo tage en dialog med dem, hvorvidt der skal noget kompensation til. Det synes vi et eller andet sted, at vi er berettiget til, men det er ikke så meget den del, som jeg synes er kritisabel hos Novasol. Det er mere deres kundehåndtering og den måde, at de egentlig ikke tager en klage seriøst, siger Elif Bayram Orbe.

NOVASOL: Vi lytter selvfølgelig

Det mener NOVASOLs kommercielle direktør Per Brogaard dog altid, at udlejningsselskabet gør.

- Vi lytter selvfølgelig til, hvad der bliver fortalt fra kunderne og tager henvendelserne meget seriøst. Vi arbejder på at verificere oplysningerne, så vi hurtigst muligt kan tilpasse beskrivelsen og billederne på vores hjemmeside, og på den måde undgå misforståelser i fremtiden, skriver han i et svar til TV 2 Lorry.

Hvad vil I gøre for at forbedre det?

- Vi går meget op i, at vores gæster er tilfredse, og vores mål er, at alle skal have en god ferie med NOVASOL. Derfor er vi selvfølgelig ærgerlige over, at den pågældende gæst, har haft en dårlig oplevelse.

- Heldigvis er langt hovedparten af vores gæster glade og tilfredse – på de travle dage i skolernes sommerferie har vi mere end 7.000 indflytninger i vores huse, og mere end 92 % af vores gæster er så tilfredse med oplevelsen i et NOVASOL feriehus, at de angiver, at de ville booke et NOVASOL feriehus igen.

Hvad er det, der gør, at familien kun får 2270 kr. i kompensation for et feriehus, som de ikke har boet i?

- Vi kender ikke alle detaljerne i den pågældende sag, men vi er altid villige til at indgå dialog med kunderne og finde en løsning, som alle parter kan være tilfredse med.

TV 2 Lorry ville gerne have spurgt Forbrugerrådet om, hvordan man egentlig er stillet i en situation som den Elif Bayram og vennerne havnede i. Og om de overhovedet har en chance for at få mere i kompensation end de godt 2.000 kroner, som NOVASOL har tilbudt dem.

Det har dog ikke været muligt for Forbrugerrådet at stille op til interview på grund af sommerferie.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik