Folketingpolitiker går ind i sag om udvisning: "Det her er uretfærdigt"

Ukrainske Iuliia udvises af Danmark, fordi hendes danske mand kom på kontanthjælp efter en ulykke.

Højesteret afgjorde torsdag, at ukrainske Iuliia Domina Bendtsen skal udvises fra Danmark, fordi hendes danske mand Max Bendtsen ikke overholder kravene om forsøgerpligt.

quote Jeg synes, vi skal belønne danskere, der vil arbejde

Jacob Mark, gruppeformand for SF

Han kom nemlig i 2009 ud for en slem trafikulykke, hvor han slog hovedet, og blev tilkendt kontanthjælp. 

Sagen får nu SF's gruppeformand til at reagere. 

Han vil tage fat i integrationsminister Inger Støjberg. 

- Jeg vil stille en stribe af spørgsmål til ministeren. Både hvad hun mener om sagen, og om hun synes det er rimeligt. Hvad hun vil råde dem til i fremtiden at gøre for at kunne bevare et familieliv i Danmark, men sådan set også om hun ikke synes, det er på tide at lave loven om, så man belønner de folk, der vil det danske samfund, for det vil de jo tydeligvis, siger Jacob Mark (SF) til TV 2 Lorry. 

Han så indslaget om parret i TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse torsdag og blev ganske forarget, præcis som hundredvis af danskere også er blevet på Facebook, hvor mange kalder afgørelsen for uretfærdig, træls, ubærlig, tragisk og sørgelig.

Gruppeformanden hæfter sig især ved det urimelige i, at parret kunne have fået opholdstilladelse, hvis Max Bendtsen havde fået førtidspension fremfor kontanthjælp, hvor man skal i jobtræning. 

- Jeg anerkender, at det ser svært ud for Max og Iuliia, for Højesteretten dømmer jo, hvad den mener er rigtigt, og det må vi rette os efter. Men jeg vil høre ministeren, om vi ikke kan lave en lov, der sikre, at vi ikke straffer folk, der bliver handicappede eller syge, men faktisk alligevel gerne vil arbejde, siger politikeren til TV 2 Lorry, og uddyber:

- Det her er simpelt hen uretfærdigt på så mange måder. Jeg synes, vi skal belønne danskere, der vil arbejde. Det kunne være spændende at undersøge, hvad der er af muligheder for at lave det her om. 

TV 2 Lorry har været i kontankt med Inger Støjbergs presserådgiver. Ministeren ønskede ikke at medvirke på nuværende tidspunkt. 

Sagen kort

Max Bendtsen kom ud for en trafikulykke og fik derfor tilkendt kontanthjælp. 

Da parret søgte om familiesammenføring fik de afslag, fordi Max havde modtaget kontanthjælp.

Han levede altså ikke op til forsøgerpligten, der siger, at man inden for tre år før ansøgningstidpunktet ikke må have modtaget kontanthjælp. 

I Østre Landsret blev det afgjort, at Udlændingestyrelsen diskriminerede, når man ikke tog hensyn til Max Bendtsens handicap, og sagen skulle behandles på ny. 

Den dom ankede Udlændingenævnet til Højesteret, der gav paret afslag 22. december.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik