Nej til højhus i Frederikssund

Efter voldsomme protester fra naboer og andre lokale har byrådet i Frederikssund sagt nej til planerne om et højhus ved vandet.

Planerne om et 15 etager højt hus på Strandvej i Frederikssund har vakt voldsom opstandelse blandt naboerne og andre beboere. 1.370 underskrifter mod byggeriet blev indsamlet og afleveret til kommunen, da planerne kom frem.

Her til aften sagde et flertal i Byrådet i Frederikssund til at sige nej til højhusplanerne med stemmerne 15 imod og 8 for. Resultatet glædede socialdemokraterne.

- Fordi vi har en meget smuk kystlinje, vi har noget bebyggelse, som passer fint ind. Det er indgangen til Hornsherred - og til Nordsjælland om man vil - og jeg synes, det er fint ikke at have et højhus der, sagde formand for Teknisk Udvalg Tina Tving Stauning fra socialdemokraterne til TV 2 Lorry efter mødet

Borgmesteren ærgrede sig til gengæld.

- Som borgmester i en kommune, der gerne vil bryste sig af at være i udvikling, synes jeg, det var et rigtig dejligt projekt. Så jeg beklager, at vi nu har sat projektet i stå, sagde Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) om aftenens afstemning. Han varslede samtidig, at han vil indkalde ejerne af grunden til en diskussion om, hvad kommunen kan sige ja til, der bliver bygget på grunden.

En af dem, der var med til at starte underskriftsindsamlingen mod byggeriet, kunne ikke skjule sin glæde.

- Vi var meget spændte på resultatet, og vi er lettede over det, og taknemmelige for den support vi har fået fra alle underskriverne og fra de polikere, der har holdt med os i den her sag, sagde Mogens Davidsen, der er formand for Grundejerforeningen Strandklinten.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik