Oversigt

Seneste nyt

Danmark rangeres blandt de værste lande for expats

Nok er antallet af udlændinge på arbejdsmarkedet i hovedstadsområdet er fordoblet de seneste ti år, men det kan næppe skyldes, at Danmark er et godt sted at være expat – altså en person der er rejst til et andet land for at bo og arbejde.

En ny undersøgelse foretaget af organisationen InterNations rangerer respondenterne – 12.065 expats – Danmark på en 41.-plads ud af 53.

Det er væsentligt lavere end vores naboer i Sverige, der indtager en 24.plads, mens Finland er det mest expat-venlige i Norden på en 16.plads. Norge indtager plads 52 – altså næstsidst kun overgået af Kuwait.

Undersøgelsen måler forskellige faktorer, der til sammen udgør expats’ samlede oplevelse af landet. Og her har Danmark plads til forbedring på visse punkter.

Eksempelvis rangeres Danmark lavest af samtlige 53 lande i undersøgelsen, når det kommer til at finde venner, tredjeværst når det kommer til oplevelsen af venlighed fra de lokale, det tredjeværste sted at finde sig til rette og fjerdedårligst, når det kommer til kultur og velkommenhed.

Til gengæld rageres Danmark blandt de bedste målt på arbejdskultur, løn og arbejdsliv.

Mexico, Spanien og Panama topper den samlede liste over bedste steder for expats.