Fatter du heller ikke en brik af håndbold? Sådan bluffer du dig gennem dansk VM-triumf

Hvis du er nervøs for, hvordan du tackler dig igennem frokosten med dine håndboldelskende kollegaer, så har TV 2 Kosmopol samlet fem brugbare sætninger, der nemt kan få dig til at fremstå som en vaskeægte håndboldekspert.

- Var der håndbold i går? 

- Hvem vandt? 

- Har vi ikke næsten lige vundet? 

Spørgsmålene kan være mange, og du kan også hurtigt komme til at se dum ud ved frokostbordet, når samtlige af dine kollegaer, der naturligvis alle er passionerede håndboldfans (og muligvis fra Jylland), taler om dén kamp, der skriver det danske herrelandshold i håndbold ind i historiebøgerne.

Det er nemlig på alles læber nu.

Søndag aften vandt de danske håndboldherrer VM-finalen over Frankrig, hvorfor de fortsat kan kalde sig verdensmestre.

Det er nemlig tredje gang i træk, at Danmark kan løfte VM-trofæet i håndbold - og det kunne de så atter gøre søndag aften, da Hansen, Gidsel, Lauge og alle de andre gulddrenge snød Frankrig og vandt overbevisende med slutstillingen 34-29 i Danmarks favør. 

Hvis du, som mange andre, ikke er den helt store håndbold-fan, og du hverken kan sætte ansigt på Hansen, Gidsel eller ham der Lauge, så får du hermed fem brugbare sætninger, der nemt kan imponere dine håndboldelskende kollegaer - og som måske endda kan manifestere din egen status på arbejdspladsen som et ukronede håndboldgeni.

ADVARSEL: Undgå for alt i verden opfølgende spørgsmål, der kan afsløre din underliggende uvidenhed.

1

Den tekniske

- Pytlick tog jo presset så køligt. Med de løbemønstre og afslutninger skal han nok blive en af de helt store.

2

Den åbenlyse

- Det var en fornøjelse at se Lauge i angrebet efter alle de skader. Han skriver sig direkte ind i håndboldhistorien!

3

Den analytiske

- Ærgerligt med Hansen i går. Men det var fedt at se ham træde ind i en mere analytisk rolle som tilrettelægger under de andre kampe.

4

Den historiske

- Vores forsvar har jo førhen været en af vores svageste sider, men jeg synes virkelig, Jacobsen har løftet det under hele VM.

5

Den perspektiverende

- Det bliver spændende at se, om Hansen og Møllgaard kan tage det samme høje niveau med tilbage til Aalborg til Champions League.

Som prikken over i'et kan du invitere dine kollegaer ind til Rådhuspladsen i København, hvor de danske håndboldherrer vil blive hyldet mandag.

Landsholdet ankommer til Københavns Rådhus klokken 17.05, hvor de efterfølgende vil træde ud på rådhusets historiske balkon.

Med din tilstedeværelse vil der ikke herske nogen tvivl om, at du har viet dit liv til håndbold, og du vil dermed fremadrettet blive respekteret af dine kollegaer.

Hvis du af naturlige årsager ikke kan finde på noget kreativt at råbe, når de danske håndboldherrer træder ud på balkonen, så hold dig til at klappe – det er en sikker, tidløs vinder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik