Lastbildemonstrationer fortsætter: Blokerer trafik ind i København

Både Nordjylland og København rammes af protester mod en ny vejafgift. Politiet gav mandag over 100 påbud.

Der er fortsat demonstrationer rundt omkring i landet mod en politisk aftalt vejafgift, der er ved at blive behandlet i Folketinget.

Tirsdag morgen er der blokerende lastbiler både i København og i Nordjylland, oplyser politiet.

Aktionerne gik i gang mandag, og foreløbige tal fra politiet mandag eftermiddag viste, at ordensmagten på landsplan havde rejst over 50 sigtelser og givet over 100 påbud.

Hvis man skal dømme på baggrund af mandagens tal fra politiet var der især problemer for trafikken i Østjylland, Sydøstjylland og i København.

Her blev der rejst henholdsvis 26, 10 og otte sigtelser, fremgår det af en opgørelse fra Rigspolitiet.

Den nye vejafgift er begrundet med klimakrisen. Regeringen og partierne SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet ønsker at skubbe på en grøn omstilling af vejtransporten. En afgift på cirka en krone og 30 øre per kørt kilometer indføres fra 2025.

Tirsdag morgen fortsætter protesterne.

I København udspiller de sig blandt andet i et område ved Folehaven i Valby, hvor demonstrationen blokerer for den indadgående trafik.

Helt generelt skal trafikanter forvente længere rejsetid, lyder det fra politiet.

- Der må som følge af lastbildemonstrationer til tider forventes kø og langsomtkørende trafik. Vi vil som i går arbejde for at normalisere trafikforholdene hurtigst muligt, skriver Københavns Politi på Twitter.

Også i Nordjylland er der en demonstration tirsdag morgen.

Et par lastbiler holder ifølge Nordjyllands Politi ved Støvring N og S. Men ifølge politiet blokerer de ikke trafikken, lyder det på Twitter.

Ligesom mandag markeres utilfredsheden tirsdag blandt andet med langsom kørsel.

Langsomt kørende lastvogne kører dog minimum 60 kilometer i timen på E45 ved Haverslev, rapporterer Nordjyllands Politi på Twitter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik