Lokomotivfører bønfalder unge på TikTok: ”Vi har ikke en chance for at stoppe”

En lokomotivfører på S-togslinjen har startet sin helt egen oplysningskampagne, som er rettet særligt mod unge. Alt for ofte ser han dem gå på og langs sporene, og så sent som forrige weekend mistede to unge livet på S-togsnettet.

Han står langs skinnerne iført orange DSB-uniform og mørke solbriller, mens han ser direkte ind i kameraet.

Stemmen er alvorlig.

Appellerende.

- Brug kun de adgangsveje, der er beregnet til det, siger han på videoen og fortsætter med tryk på hver af ordene:

- Trapper, overgange og undergange.

Den korte video slutter han med opfordringen til, at man aldrig tager chancen og krydser sporet ulovligt.

Lokomotivfører hos DSB S-tog, Nick Barnes, har lavet sin egen kampagne på sociale medier for at få folk - særligt unge - til at tænke sig om.
Lokomotivfører hos DSB S-tog, Nick Barnes, har lavet sin egen kampagne på sociale medier for at få folk - særligt unge - til at tænke sig om.
Foto: Henrik Modler, TV 2 Kosmopol

Igennem seks år har Nick Barnes fra Rødovre været lokomotivordfører hos DSB, og for et års tid siden begyndte han på sin egen kampagne med videoer, billeder og andre opslag på sociale medier som TikTok og Instagram.

Siden har det stille og roligt grebet om sig, og i dag ser mange tusinde ofte hans opslag. 

- Jeg sætter fokus på nærved-påkørsler og personpåkørsler, når folk uretmæssigt har bevæget sig rundt ved sporene, siger den 36-årige lokomotivfører hos DSB S-tog, Nick Barnes.

Eller heavyeagle, som han kalder sin profil på de sociale medier.

Spørg Os - Formular

_

- Jeg har valgt at sætte fokus på det her, fordi der er sket en stor stigning i nærved-påkørsler på jernbanen, hvilket både mine kolleger og jeg taler en hel del om i vores pauser og i kantinen på Hovedbanegården, siger Nick, som fortæller, at der stort set hver evig eneste uge – og særligt i weekenderne – er berusede unge, som skyder genvej over skinnerne og bevæger sig rundt langs banelegemet.

Screendump fra en video på Nick Barnes - eller heavyeagle´s - TikTok-profil. Privatfoto.
Screendump fra en video på Nick Barnes - eller heavyeagle´s - TikTok-profil. Privatfoto.

DSB oplyser til TV 2 Kosmopol, at de ikke har nogen kommentarer til, hvad Nick Barnes foretager sig i sin fritid, og at det er DSBs sikkerhedsafdeling, som skal udtale sig, hvis vi ønsker en kommentar til den generelle problematik omkring folk, som ulovligt opholder sig eller bevæger sig lang skinnerne.

Nick Barnes - eller heavyeagle - giver udtryk for, at hans arbejdsgiver er positivt indstillet overfor hans gøren og laden på sociale medier, og at han håber at kunne nå en anden målgruppen end dem, som DSBs officielle kanaler er i stand til.

- Vi har ikke en jordisk chance for at stoppe. Vi kan kun trække i bremsen og håbe på det bedste, men det er altså meget lange bremselængder, der er tale om, og så sidder man tilbage med en følelse af magtesløshed, siger Nick, inden han nævner de to tragiske hændelser med dødelig udgang, som fandt sted ved Svanemøllen Station og i Ballerup tidligere på måneden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik