Særligt én type sommerhushandel er skudt i vejret

Antallet af sommerhuse, som bliver overdraget i familien, vokser i hovedstadsområdet. Sidste år udgjorde det halvdelen af de samlede salg.

Coronapandemien gjorde efterspørgslen på danske sommerhuse enorm – men særligt én type handler er skudt i vejret.

Det gælder sommerhuse, som er solgt som en familieoverdragelse, hvor bolighandlen har visse skattefordele.

Nu viser tal fra Danmarks Statistik, at sommerhushandlerne i hovedstadsområdet også præges af den særlige salgsform – endda i udpræget grad.

Således udgjorde familieoverdragede sommerhussalg over halvdelen af sommerhushandlerne i hovedstadsområdet sidste år.

Se, hvor mange sommerhuse, der blev solgt i hovedstadsområdet gennem de seneste fem år, og hvor mange af dem, som var familieoverdraget herunder. Artiklen fortsætter efter boksen:

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate er der særligt to årsager til, at mange sommerhuse skifter hænder mellem familiemedlemmer.

- For det første er der i Danmark stor tradition for, at sommerhuse går i arv, fordi et sommerhus får stor betydning for de fleste i en familie, og mange derfor ikke ønsker at skille sig af med det. Det er som at skille sig af med uvurderlige minder. Oftest er huset også så gammelt, at det ikke er belånt, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate, i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_


Smart skattefordel

Samtidig kan et sommerhus overdrages over en årrække som et arveforskud, som der dermed ikke skal betales skat af.

- Hvis et sommerhus har en værdi af for eksempel to millioner kroner, sparer arvingerne ved denne metode mellem 300.000 og 600.000 kroner i arveafgift afhængig af, hvor tæt familierelationen er, udtaler Thomas Hovgaard.

Slagsiden ved de mange familieoverdragelser er, at udbuddet af sommerhuse er mindre på det øvrige marked. Det medvirker til, at priserne på sommerhuse fortsat kan holde et højt niveau, forklarer Estate.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik