Samarbejde i DBU er gået i hårdknude: ”Det er børn og unge, der bliver straffet”

En samarbejdsaftale mellem DBU København og DBU Sjælland er gået i hårdknude. Nu frygter lokalformand, at børnene bliver straffet.

Samarbejdet mellem DBU København og DBU Sjælland kører for tiden ikke på skinner.

I hvert fald er det ikke lykkedes for de to lokalunioner at finde hinanden i en aftale om et turneringssamarbejde.

Det manglende samarbejde vil i nogle rækker, der ikke er omfattet af nationale aftaler, betyde, at det fremadrettet kun vil være klubber fra DBU Sjælland, der møder hinanden.

Samtidig vil det også kun være klubber fra DBU København, der fremadrettet vil tørne sammen – tidligere har det ellers været muligt at mixe kampe mellem de to unioner.

quote Det er håbløst at nogle politiske debatter skal gå derud, hvor vi straffer de unge mennesker.

Jesper Mathisen, Ungdomsformand, Brønshøj Boldklub

Netop den konstellation frygter ungdomsformand i Brønshøj Boldklub, Jesper Mathisen.

Han mener nemlig, at det manglende samarbejde vil betyde, at nogle hold ikke kommer til at møde andre hold på samme niveau.

- Jeg frygter, at vi i den bedste række i DBU København, ikke kommer til at have ti hold, der matcher hinanden. Der vil du have kampe, hvor du har det meget nemt, og så har du kampe, hvor du bliver overmatchet, siger Jesper Mathiasen.

Indtil nu har nogle af rækkerne i Brønshøj Boldklub, ifølge Jesper Mathiasen, mødt hold ude omkring på Sjælland, og de har også mødt de store klubbers reservehold.

Med det manglende samarbejde mellem DBU Sjælland og DBU København kan nogle af holdene i Brønshøj Boldklub ende med kun at skulle møde mere lokale hold fra København.

Er det ikke fint, at man kommer til at spille mod klubber, der er i ens eget nærområde?

- Der er nogle, der vil bruge det som argument. Det kan jeg til dels købe ind på. Min følelse er bare, at både spillere og trænere er villige til at køre 45 minutter for at få en kamp, hvor man udvikler sig. Den fordel ryger lidt af fløjten, hvis du ikke spiller mod nogen på samme niveau, siger Jesper Mathiasen og påpeger, at særligt pigefodbolden bliver hårdt ramt.

- En ting er drengene. Pigerne bliver endnu hårdere ramt, fordi der er færre pigespillere end drengespillere, siger Jesper Mathiasen og fortsætter: 

- Dem, der bliver straffet, det er klubberne, deres medlemmer, og det er børn og unge, der bliver straffet i det. Det er håbløst, at nogle politiske debatter skal gå derud, hvor vi straffer de unge mennesker, siger Jesper Mathiasen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Konflikt om breddefodbold

Den nuværende samarbejdsaftale er ikke blevet forlænget, fordi DBU København mener, at DBU Sjælland har trukket en national politisk konflikt i det såkaldte DBU Bredde ind i turneringssamarbejdet.

Ifølge DBU Sjælland ønsker de nemlig at indskrive i aftalen, at anerkendelse af DBU Bredde er en forudsætning for at forlænge samarbejdsaftalen.

Hvad er DBU Bredde?

DBU Bredde er en fælles forening for DBU’s seks lokalunioner (DBU Jylland, DBU Fyn, DBU Sjælland, DBU København, DBU Lolland-Falster og DBU Bornholm).

DBU Bredde er en landsdækkende forening med et repræsentantskab og en bestyrelse. Bestyrelsens politiske og strategiske arbejde understøttes af administrationerne i de seks lokalunioner. Gennem den fælles forening, DBU Bredde, har DBU's seks lokalunioner altså et omfattende nationalt samarbejde til glæde og gavn for alle medlemsklubber i Danmark.

Der har tidligere været konflikt i dansk breddefodbold.

Det kan du læse mere om her.

Kilde: DBU Fyn

Og det er netop dette krav fra DBU Sjælland, som DBU København ikke kan stå indenfor.

- Vi er ærgerlige over, at DBU Sjælland ikke vil forlænge det mangeårige turneringssamarbejde omkring fællesrækkerne. Formålet med samarbejdsaftalen har altid været at skabe et godt turneringssamarbejde mellem de to lokalunioner til glæde for medlemsklubberne, siger Flemming Jensen i en kommentar på DBU Københavns hjemmeside og fortsætter: 

- Set fra vores side er det overraskende, at DBU Sjælland vælger at blande turneringssamarbejdet med DBU København sammen med konflikten i DBU Bredde, siger Flemming Jensen.

Uenighed kan ramme klubber

Til TV 2 Kosmopol fortæller Flemming Jensen, at der længe har været politiske diskussioner om økonomi og demokrati, men at parterne ikke kan blive enige.

Frygten er nu, at den politiske uenighed kan komme til at ramme klubberne, og ligesom ungdomstræner Jesper Mathiasen, så er Flemming Jensen også bekymret for pigefodbolden.

- Jeg er bekymret for de her områder med pigefodbold. Jeg er overordentligt bekymret og synes, det er rigtig synd for dem. Jeg tænker, at vi nok skal finde nogle løsninger, siger Flemming Jensen til TV 2 Kosmopol.

DBU Sjælland er også bekymret for, at den politiske uenighed kan komme til at ramme klubberne.

DBU Sjællands bestyrelse mener dog, at anerkendelse af DBU Bredde bør være en forudsætning for et samarbejde.

- Vi mener, at forudsætningen for et godt samarbejde med DBU Københavns bestyrelse er, at alle parter anerkender det medlemsdemokrati vi indgår i og den måde fodbolden er organiseret på. Og det er desværre ikke tilfældet i dag, lyder det fra DBU Sjællands formand Jakob Koed i et skriv på DBU Sjællands hjemmeside.

Den nuværende samarbejdsaftale ophører den 30. juni 2024.

Forårsturneringen 2024 afvikles planmæssigt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik