Oversigt

Seneste nyt

Stor fornyelse af togdriften udskudt med tre år

Det kommer til at tage yderligere tre år, inden togdriften på flere strækninger i den østlige del af Danmark er blevet fuldt fremtidssikret.

Signalprogrammet, som det hedder, ventes nu først at være helt udrullet i 2033 frem for i 2030. Det fremgår af en ny tidsplan, som Banedanmark har offentliggjort.

Peter Jonasson, der er anlægsdirektør for Banedanmark, forklarer, at forsinkelsen skyldes, at tidsplanen er blevet undervurderet af leverandøren Alstom.

- Alstom har bevist, at selskabet har et signalsystem, der fungerer. Problemet er, at det tager længere tid end ventet at få det installeret på strækningerne, siger han.

Et signalsystem er nødvendigt for sikkerheden på jernbanerne, da det bruges til at styre sporskiftere og overkørsler. Og så er det signalsystemet, der fortæller, hvor hurtigt togene må køre, og om de overhovedet må køre.

Forsinkelsen rammer Kystbanen, der går fra København til Helsingør, samt strækningen mellem Roskilde og København særligt hårdt. Her var forventningen, at de skulle stå klar i 2028, men den deadline er rykket fem år frem - til 2033.