Oversigt

Seneste nyt

Store støjskærme på vej til Gentofte, Hvidovre og Rudersdal

Der skal opsættes nye støjskærme for i alt 178 millioner kroner tre steder i hovedstadsområdet.

Partierne bag Infrastrukturplan 2035, der blev indgået af et bredt flertal under den forgangne regering, har udpeget i alt seks støjbekæmpende projekter, der får tilskud på sammenlagt 270 millioner kroner – og her går en stor del af pengene til hovedstadsområdet.

Således har partierne peget på kommunerne Gentofte, Rudersdal og Hvidovre som tre af de seks steder, hvor der nu skal sættes store støjskærme op.

Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I Gentofte skal en ”fem-seks meter høj” og 1015 meter lang støjskærm til en anlægssum på 50,6 millioner kroner placeres langs Ved Ungdomsboligerne nær Helsingørmotorvejen og planmæssigt reducere trafikstøjen ved 183 boliger med mindst seks decibel.

Rudersdal får en ”syv-otte meter høj” og cirka 1.500 meter lang støjskærm til 73,7 millioner kroner, der skal placeres ved Brådebæk og planmæssigt skal reduceres trafikstøjen med seks decibel for 45 boliger og tre decibel for 69 boliger.

Ved Holbækmotorvejen, nærmere bestemt Kettevej i Hvidovre, udmøntes 53,5 millioner til en støjskræm på 900 meters længde og ni meters højde, som skal reducere trafikstøjen med mindst tre decibel for 211 boliger og seks decibel for ti boliger.

Støjskærmsprojekterne, der primært er placeret ved motorveje, vil efter planen være færdige i 2025.

Som led i den politiske aftale fra 2021 skal der årligt udmøntes penge til støjbekæmpelse, hvor der i alt blev afsat tre milliarder kroner.

I 2022 blev de første dele af puljen udmøntet. Her fik kommunerne som Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Halsnæs, Hillerød, Brøndby og Vallensbæk opført støjskærme.