Taxa-mangel tvinger kokken til at lægge kniven

Ifølge en ny medlemsundersøgelse hos HORESTA, oplever hotel- og restaurationsbranchen massive problemer med at tilkalde taxaer til deres kunder.

Har du et hotel eller en restaurant i Hillerød, Lejre eller Helsingør kender du nok alt til problematikken.

Det er nærmest umuligt at få en taxa til at hente ens gæster.

Ifølge en ny medlemsundersøgelse som brancheorganisationen HORESTA står bag, viser at hele 81% af deres medlemmer i provinsen oplever stor mangel på taxaer.

quote Det er et alvorligt problem.

Jeppe Møller-Herskind, HORESTA

Undersøgelsen viser samtidig, at det er blevet lettere at få en hyrevogn i København - som det eneste sted i landet. Dog har 29% af HORESTAs medlemmer her svaret, at de også oplever problemer.

- Og det betyder, at vores medlemmer, restauranter og hoteller, ikke har mulighed for at sende deres gæster hjem, når de har spist på deres steder. Men samtidig også, at færre mennesker har mulighed for at komme til vores byer. Det er et alvorligt problem, siger Jeppe Møller-Herskind, viceadministrerende direktør hos HORESTA til TV 2 Kosmopol.

- Konsekvenserne er, at vores medlemmer i sidste ende må vinke farvel til kunder, som gerne vil spise eller overnatte på deres steder, men det er også, at den oplevelse, som vores gæster så oplever, når de er på stederne, bliver dårligere, fordi de kan stå i en situation, hvor de faktisk ikke kan komme hjem.

I nogle byer har spisestederne og hotellerne været tvunget til at tænke alternativt for at få gæsterne kørt hjem, forklarer Jeppe Møller-Herskind:

- Det ikke er unormalt, at tjenere eller kokke eller andet personale på stederne rent faktisk sidst på aftenen vælger at køre deres gæster hjem selv. Og der er udfordringen lige nu, at det må de jo ikke, hvis de skal have penge for det, og dermed bliver det knap så morsomt for virksomhederne.

quote Der er udfordringen lige nu, at det må de jo ikke.

Jeppe Møller-Herskind, HORESTA

Derfor vil HORESTA nu også gå videre til Christiansborg og lægge pres på politikerne.

- Vi håber jo på, at man kan kigge på lovgivningen endnu en gang for at se på, hvordan man kan få flere muligheder for at få transport i provinsen, og det gør vi jo, fordi det handler om vores medlemmers omsætning, afrunder Jeppe Herskind-Møller. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik