Uvished om ledig borgmesterpost: Her er kandidaterne

Den tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld har trukket sig som kultur- og fritidsborgmester. Nu skal en afløser findes.

Spekulationerne om, hvem der skal fortsætte som ny kultur- og fritidsborgmester i København er gået i gang, efter Niko Grünfeld fra Alternativet har trukket sig.

I Alternativet har man endnu ikke nået at gøre sig nogle overvejelser om, hvem der skal overtage borgmesterposten.

- Vi ved endnu ikke, hvad der skal ske. Vi starter en proces op nu omkring fremtiden, og den nye borgmester kan i princippet blive alle vores andre medlemmer af Borgerrepræsentationen, siger forperson for Alternativet i København Matthew Daniali til TV 2 Lorry.

Alternativets fem kandidater til posten som kultur- og fritidsborgmester:

- Badar Shah, Medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

- Fanny Broholm, Medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

- Franciska Rosenkilde, Gruppeformand & Medlem af Sundheds- og Omsorgsudvalget samt af Børne- og Ungdomsudvalget.

- Kåre Traberg Smidt, Medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

- Jakob Gorm (Fravær), Medlem af Socialudvalget (orlov fra den 13. april 2018 og indtil videre).

- Kim Hjerrild (Suppleant), Midlertidigt medlem af Socialudvalget under Jakob Gorms orlov.

Forpersonen vil dog ikke komme ind på, hvem der er mest oplagt som kandidat, men ifølge hans oplysninger fortsætter den tidligere borgmester Niko Grünfeld i Borgerrepræsentationen, selvom han altså nu har trukket sig fra sin borgmesterpost.

quote Den udmelding jeg har fået er, at han fortsætter i Borgerrepræsentationen. Men det er uvist, hvad der skal ske med de udvalgsposter, som han har siddet i som borgmester, når der kommer en ny kultur- og fritidsborgmester.

Matthew Daniali, Talsperson, Alternativet, København

- Den udmelding jeg har fået er, at han fortsætter i Borgerrepræsentationen. Men det er uvist, hvad der skal ske med de udvalgsposter, som han har siddet i som borgmester, når der kommer en ny kultur- og fritidsborgmester, siger Matthew Daniali.

Opbaking til beslutning

Beslutningen om at trække sig som borgmester kommer efter flere dage med massiv modvind for Niko Grünfeld. 

Han har skullet forsvare sit forbrug på 130.000 kroner af nye møbler til sit borgmesterkontor og havde fejlagtige oplysninger i sit CV, hvor han i uoverensstemmelse med sandheden hævdede at have en master i såkaldt positiv psykologi og også forvekslede en HD-uddannelse med en bachelor.

Endelig har den 43-årige politiker fået kritik for ansættelsen af en arkitekt, der er søster til Alternativets tidligere politiske chef.

- Det var Nikos egen beslutning at trække sig. Vi har ikke anbefalet ham hverken at fortsætte eller at stoppe. Han skulle selv mærke efter, siger Matthew Daniali og tilføjer:

- Vi var orienterede om, at han valgte at stoppe. Vi er kede af, at den seneste uges historier nåede til det punkt, at han besluttede at trække sig, men vi bakker op om hans beslutning og er glade for hans indsats som borgmester i de ti måneder, han nåede at være på posten.

quote Jeg skal ikke ind og bestemme noget om fremtiden. Jeg har respekt for de lokalvalgte og den beslutning, de skal træffe. Det er den mest demokratiske må at gøre tingene på.

Uffe Elbæk, Politisk Leder, Alternativet

TV 2 Lorry har uden held forsøgt at kontakte de øvrige fem politikere fra Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation. Ingen af dem har besvaret vores opkald eller sms'er.

Suppleanten Kim Hjerrild vendte tilbage og ønskede ikke at udtale sig om situationen. 

Ifølge partiets politiske leder Uffe Elbæk er det ene og alene de valgte politikere fra Alternativet i Københavns Kommune, der skal tage beslutningen om, hvem der skal være ny kultur- og fritidsborgmester.

- Jeg skal ikke ind og bestemme noget om fremtiden. Jeg har respekt for de lokalvalgte og den beslutning, de skal træffe. Det er den mest demokratiske må at gøre tingene på. Det er suverænt en beslutning, som de folkevalgte i Alternativet på Københavns Rådhus skal tage, siger Uffe Elbæk til TV 2.

Ved kommunalvalget i november kom Niko Grünfeld ud på den anden side som den store sejrherre. TV 2 Lorry fulgte ham på valgaftenen. Se med her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik