Dankort ramt af nedbrud lørdag morgen: Nu virker det igen

Lørdag morgen var der problemer med at betale med Dankort flere steder i landet - men kortet virker nu igen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du er på vej til bageren efter morgenbrød, kunne du tidligt lørdag have problemer med at betale med Dankort.

Pressechef i NETS, der driver Dankortet og en række andre betalingskort i Danmark, Søren Winge oplyser klokken 9, at kortet atter fungerer. 

- Jeg har nu fået bekræftet, at vi har genetableret normal drift på vores kortsystemer. Vi har behandlet betalinger på normal vis fra kl. cirka 8.15 – dvs. en time efter vi konstaterede problemet. Man kan således som foretage betalinger igen på normal vis, siger han til TV 2 Lorry. 

Flere kunder og butikker kontaktede betalingsselskabets kundeservice og meldte om problemer siden klokken 7.15 lørdag morgen. 

- Det er noget, der har stået på den sidste times tid. Vi er ved at undersøge sagen hos vores tekniske leverandør, lød den første kommentar fra Søren Winge.

TV 2 Lorry hørte blandt andet om problemer i Indre By i København, men det er altså ikke kun her, der er knas med kortet. 

Kunne betale offline

I langt de fleste butikker var dog trods nedbruddet muligt at betale alligevel. Betalingen skulle blot ske offline, og ville så blive sendt til NETS, så snart systemerne igen er oppe at køre.

Det var til gengæld ikke muligt at betale med Visa Electron og andre betalingskort, der kræver tjek af saldoen før betalingen gennemføres.

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tørke

Tørkealarm i Greve: Vil have kommunal handlingsplan

Flåt smitte TBE-virus sygdom infektion

Jens smittet med frygtet TBE-virus efter flåtbid: Mit hoved var ved at eksplodere

Vis mere