Enorme byggeprojekter skal redde København fra oversvømmelser

Et kæmpe system af underjordiske rørføringer skal være med til at klimasikre København for fremtiden.

Klimaforandringer er ikke kun en udfordring ude i den store verden. Det samme er den herhjemme, hvor det forventes, at den varmere atmosfære og jord vil være skyld i langt flere hyppige episoder med voldsomme vejrfænomener som eksempelvis skybrud. 

Og for at forstå, hvor voldsomt et skybrud egentlig kan være, er det bare at se tilbage på 2011 og 2014, hvor store dele af København lå under vand, efter næsten bibelske regnskyl. 

Og for at undgå lignende scenarier i fremtiden, har Hovedstadens Forsyningsselskab - Hofor -  afsat 13 milliarder frem mod 2032, der skal være med til at sikre hovedstaden mod skybrud. 

Og de penge skal konkret bruges på op mod 350 forskellige projekter i København, fortæller chefkonsulent i Hofor, Jess Clauson-Kaas, til TV 2 Lorry. 

- En del af dem er allerede udført, og så er vi i gang med en del af dem nu, mens de resterende venter, da vi jo ikke kan grave hele byen på på en gang, siger han. 

1200 meter lang tunnel skal sikre Vesterbro og Frederiksberg

Et af de igangværende projekter er Kalvebod Brygge Skybrudstunnel, der er én over en kilometer lang skybrudstunnel, der skal løbe fra Kalvebod Brygge til Gammel Kongevej, så den kan lede vand væk fra Vesterbro og dele af Frederiksberg. 

Foto: Hofor
Foto: Hofor

Og selvom mange københavnere nok føler, der de seneste år har været rigeligt med vejarbejde i byen i forbindelse med store anlægsprojekter, så kan de forskellige indsatser for at klimasikre København ikke undgås at kunne både mærkes og ses i byen frem mod 2032, hvor det er planen, projekterne skal være færdiggjort. 

Men selvom det kan virke generende for nogle, så er det en god investering i fremtiden, mener Jess Clauson-Kaas.

- Det er en god investering at beskytte byens bygninger, udstyr og byen generelt.

Du kan se mere til til projektet om Kalvebod Brygge Skybrudstunnel i klippet øverst i artiklen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik