Festlig weekend kan give trafikale udfordringer: Her er overblikket

Med Copenhagen Pride Parade lørdag og Ironman søndag er der lagt i kakkelovnen til endnu en folkefest i København. Se, hvordan det påvirker trafikken her.

I weekenden møder glitterboaer, fjerdragter og høje hæle, jernkvinder og -mænd i stram, stram cykel-, løbe- og svømmebeklædning, når der lørdag den 20. august afholdes Pride Parade og søndag den 21. august er Copenhagen Ironman. 

Hundredetusindvis af mennesker forventes at komme og støtte op om de to begivenheder.

Og det kan altså give visse trafikale udfordringer i hovedstadsområdet. 

Eller om ikke andet forlænget rejsetid for de, der påtænker at bruge bilen en af dagene. Det forklarer vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard i Københavns Politi.

- Jamen, det er klart, der vil være kortvarige perioder, hvor dele af København er afspærret. Men vi forventer faktisk ikke de helt store kødannelse. Nogle af de mest trafikkerede veje vil være spærret af i korte tidsrum, og der kan være nogle steder, hvor omkørsler vil give forlænget køretid. Men alt i alt har vi sammen med arrangørerne gjort os umage for at genere mindst muligt, siger Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry.

Her kan du se, hvor og hvordan trafikken påvirkes i hovedstadsområdet lørdag og søndag

1

Copenhagen Pride Parade lørdag den 20. august

- Paraden starter på Frederiksberg Rådhusplads lørdag den 20. august klokken 13.00. 


- Herfra går ruten ned ad Allégade og ind ad Frederiksberg Allé henover Sankt Thomas Plads.


- Paraden fortsætter, hvor Frederiksberg Allé bliver til Vesterbrogade og herfra går det ind mod centrum. 


- På hjørnet af Bernstorffsgade og Tivoli, drejer optoget til venstre ad Hammerichsgade forbi Axeltorv.

- Derefter krydser paraden H.C Andersens Boulevard og går ad Vester Voldgade ned til Rådhuspladsen. 


- Her slutter selve paraden klokken 17:30 på Rådhuspladsen, men festen fortsætter på det omdøbte Pride Square det meste af natten. Jesper Bangsgaard forklarer, at det vil give nogle små, trafikale forsinkelser med langsom kørsel især der, hvor de meget trafikereret veje som for eksempel H.C. Andersens Boulevard, skal krydses.

- Vesterbrogade, og Pile Allé kan blive ramt ganske kortvarigt af noget midlertidig kødannelse. Men vi forventer ikke det helt store. Der er lavet nogle pauser undervejs i paraden, så bagtroppen kan komme op, der hvor de skal krydse store veje. I sådan en parade er dem foran ofte hurtigere, end dem bagved. Derfor har vi indlagt pauser på fem til ti minutter undervejs, så vi får samling på det hele, og på den måde kan få dem hurtigt over vejen, siger han. 


2

Copenhagen Ironman søndag den 21.

Foto: Screenshot - Ironman Copenhagen

Jerndisciplinen starter i Amager Strandpark søndag morgen den 21. august klokken 07:00. 


Mere end 3100 deltagere fra over 70 lande vil stå på startstregen. De kan se frem til 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42.2 km løb.


Løbsarrangørerne estimerer i samarbejde med Københavns Politi, at op mod 200.000 tilskuere vil følge deltagernes anstrengelser igennem hele dagen i København og Nordsjælland. 


Af nævneværdige trafikknudepunkter er Kalkbrænderihavnsgade, Strandvejen, Kongevejen i Holte for eksempel alle farbare i mindst en retning hele dagen. 


Strandvejen er åben for kørsel i sydgående retning. Kongevejen i Holte er åben for kørsel i begge retninger, og Kalkbrænderihavnsgade er åben i begge retninger frem til Sundkrogsgade.


Veje der vil være periodevist spærret er primært i centrum. De tæller blandt andre: 

- Østbanegade
- Toldbodgade
- Christians Brygge


Klik på dette interaktive kort, der viser ned i mindste detalje, hvordan de trafikale forhold er ved dig.


På grund af løbets tre former er det meget omfangsrigt og strækker sig over et stort område. Men Københavns Politi forklarer, at de har gjort sig umage, så ingen borgere bliver spærret inde, selvom arrangementet alt i alt strækker sig over 15 timer og 30 minutter.

- I hvert fald hvad cykelruten angår, har vi gjort os umage for at undgå, at nogen bliver lukket inde. Cykelruten er den sværeste, fordi den er størst, men vi har lagt den, som vi har, netop for ikke at genere nogen, siger  vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard. 


Opfordringen er klar

Både Copenhagen Ironmans race director Jacob Nørgaard og vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard har en meget enslydende opfordring til borgerne. 

Den går på, at man skal komme ind og være med, se på og tage del i den festlige weekend. Og derudover vil politiet naturligvis opfordre til at lade den firhjulede stå i garagen. 

- Kom ind og kig. Både hvad angår det ene og andet. Der er virkelig inspirerende topatleter, der udfolder sig i en af de mest krævende discipliner, der findes. Og der er mennesker, der elsker livet og hinanden. Når du skal herind, så vælg det offentlige, tag cyklen eller kom til fods. Det er en dårlig ide at tage bilen, for der vil være mange tilskuere, så det er meget svært at finde parkeringsplads, siger Jesper Bangsgaard.

- Vi håber, man gemmer søndagskøreturen til ugen efter og lader bilen stå. Vi glæder os til, at folk komme ud og er en del af den her folkefest. På tiende år skal vi vise, hvad København kan. Atleter på verdensklasse-niveau kommer, og det er altså ikke mange andre hovedstæder, man kan afholde en så omfattende konkurrence som her i vores. Det er ekstraordinært, siger Jacob Nørgaard. 

Hvis man vil se nogle atleter, er det specielt godt ved Holte på Geels Bakke. Ellers er det oplagt at tage ind til centrum ved Nationalbanken, da der er skiftezone fra cykel til løb, siger Jacob Nørgaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik