Fik tip om vanrøgt: 46 kaniner levede i etværelses lejlighed

Dyrenes beskyttelse rykkede ud til en lille lejlighed i Nordsjælland, hvor flere kaniner var i så dårlig stand, at de måtte aflives.

Et tip til Dyrenes Vagtcentral 1812 satte gang i en stor dyreværnssag i Nordsjælland.

Frivillige fra Dyrenes Beskyttelse måtte torsdag d. 16. november rykke ud til en lejlighed i Nordsjælland.

Her levede 46 kaniner i en etværelses lejlighed. De løb frit rundt mellem hinanden, og flere kaniner havde bidemærker og sår, var dehydrerede og i dårlig stand. 

- I min erindring er det første gang, at vi får så mange kaniner ind på en gang, siger Henrik Bucholdtz, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse til TV 2 Lorry.

Af de 46 kaniner var 31 af dem unger. Nogle var nyfødte og blot én uge gamle, mens enkelte af de voksne hunkaniner var drægtige.

- Der er tale om en alvorlig sag, hvor kaninernes behov langtfra blev indfriet. Mange af kaninerne har ikke haft det godt i længere tid, og enkelte var blevet skambidte. Det er ærgerligt, at vi igen står med en så alvorlig sag, hvor det at holde kæledyr er vokset ejeren så meget over hovedet, at dyrenes behov og velfærd i den grad bliver tilsidesat, udtaler Henrik Bucholdtz i en pressemeddelelse. 

Flere måtte aflives

Efter samtaler med personale fra Dyrenes Beskyttelse overdrog ejeren frivilligt kaninerne til organisationen. Kaninerne blev bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde, og her måtte nogle af kaninerne hastebehandles, fordi de havde større skader. 

Seks kaniner - heraf fem unger - måtte aflives, fordi de var i for dårlig stand. 

- Vi måtte desværre aflive de fem yngste kaninunger. De led af dårligdom og var dehydrerede, udmagrede og havde både bidsår og øjenbetændelse. De voksne kaniner var generelt sunde. Enkelte havde bidsår, som skulle behandles, fortæller internatsleder Henrik Hertz i pressemeddelelsen. 

Nu er kaninerne ved at gennemgå de sidste dyrlægetjek og bliver neutraliseret.

Når kaninerne er kommet på fode igen, så får kaninerne forhåbentlig nye familier, der vil tage sig af dem.

- Så snart kaninerne er klar til at blive sendt videre, så kan man finde dem på Roskilde Internats hjemmeside, siger Henrik Bucholdtz.

Han forklarer, at det nok er sjældent med en sag, der involverer så mange kaniner på samme sted, men at Dyrenes Beskyttelse får et stigende antal sager med kaniner, der har det skidt. 

- Men vi får faktisk rigtig mange sager med kaniner i øjeblikket. Folk sætter sig ikke ind i, hvad dyrene kræver. De køber dem måske til børnene uden at tænke over, at kaniner har behov for plads og selskab. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik