Har autister superevner?

Og hvordan er det at være voksen og autist? Adam Meile fra Vangede er autist og hovedperson i nyt afsnit af Lorry+ serien Menneskebiblioteket.

Se "Menneskebiblioteket - autist" her

Da Adam Meile var to år gammel, fik hans mor at vide, at hun skulle regne med, at han var mentalt retarderet. Så galt var det heldigvis ikke. Da Adam Meile var 13 år fik han diagnosen Aspergers Syndrom, en mild form for autisme. I dag er han 31 år, bor for sig selv i Vangede og passer sit flexjob hos Specialisterne.

Men hvad vil det sige at være autist? Kan de klare sig selv? Kan de begå sig i samfundet? Kan de tælle ufattelige mængder tal som Dustin Hoffmans karakter i filmen ”Rainman”? Adam Meile møder som autist mange spørgsmål. Ikke mindst fordi han frivilligt har meldt sig som en af de menneskelige bogtitler, som kan lånes i Menneskebiblioteket. En forening, der i 17 år har arrangeret udlån af mennesker, der ikke ligner de fleste.

I TV 2 Lorrys dokumentarserie ”Menneskebiblioteket”, låner tv-vært John Rahbek seks forskellige menneskebøger, der alle på en eller anden stikker ud og møder fordomme, diskrimination eller mangel på forståelse. I løbet af serien møder han en kropsudsmykket, en roma, en psykisk syg, en konvertit og en handicappet og i seriens 4. afsnit er det autisten Adam Meile fra Vangede, der er hovedperson. I programmet, der har premiere på Lorry+ i aften klokken 20.55 afliver Adam Meile myten om, at alle autister har superevner.

”Der er mange, der tror at vi har superevner, men det er ikke os alle der har det. Der er nogen, der har superevner, men det er bestemt ikke flertallet, siger Adam Meile i Menneskebiblioteket. I løbet af programmet bliver det dog tydeligt, at Adam Meile har en ekstra god evne til at huske datoer og alt hvad der har med interessen for sporvogne at gøre.

 Adam Meile fortæller også åbent om de udfordringer, der er ved at være anderledes. For eksempel at han oplever, at det ikke er let at knytte nye venskaber, og at han er ensom.   

”Jeg ønsker at få et bredere netværk. Jeg har min familie, men jeg har ikke særligt mange venner – og det er ensomt. Det er ikke altid sjovt at vide, at nu er det weekend og nu er alle ude i byen, men jeg sidder bare herhjemme” fortæller han.

TV 2 Lorry er fuldt licensfinansieret og du kan derfor uden abonnement og eller anden betaling se alle vores produktioner på vores hjemmeside. Se serien Menneskebiblioteket her og hør i det nye afsnit, hvad der har været afgørende for, at Adam Meile klarer sig så godt som voksen med autisme.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik