Markant fremgang: De unge vælger lange it-uddannelser

Mange unge har valgt at søge ind på en ingeniør- eller it-uddannelse, hvor job- og lønudsigterne er gode, viser tallene for de nye optag.

Årets optag til de videregående uddannelser er med 65.165 personer en smule mindre end sidste år, men flere uddannelser oplever alligevel fremgang.

 Det gælder for eksempel uddannelserne til civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet, men i særlig grad uddannelserne på IT-Universitetet i København. Med 24 procent flere studerende er IT-Universitetet den uddannelsesinstitution, der har den højeste stigning i optaget.

Markant stigning

- Det er en markant stigning, selvom der er tale om en mindre uddannelsesinstitution, siger Jakob Rathlev, der er områdechef for videregående uddannelser på Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

- Virksomhederne savner især højtspecialiserede profiler inden for ingeniør- og it-fagene, og derfor er det glædeligt, at det især er de lange uddannelser inden for de fag, som trækker i de unge, påpeger han.

Det bemærkes i øvrigt, at de unge vælger de lange frem for de korte uddannelser inden for disse fagområder, hvor det forventes, at man let kan få et job efter uddannelse - og en god løn.

Tilbagegang for humaniora

- Mange har fulgt virksomheders og politikeres råd om at søge ind på en ingeniør- eller it-uddannelse, hvor job- og lønudsigterne er gode. Det interessante ved stigningen er samtidig, at de unge vælger de lange frem for de korte uddannelser inden for disse fagområder, siger Jakob Rathlev.

Han henviser til, at det især er de lange civilingeniøruddannelser, der går frem og stiger med tre procent, mens optaget på de kortere diplomingeniøruddannelser er steget med en procent. Tilsvarende er det de lange it-uddannelser på ITU, som hitter, mens det faktisk går tilbage for de kortere it-uddannelser på erhvervsakademierne.

I den anden ende af skalaen går humaniora otte procent tilbage, mens de kunstneriske uddannelser falder med hele 18 procent.

Årets optag til de videregående uddannelser er med 65.165 personer en smule mindre end sidste år, men flere uddannelser oplever alligevel fremgang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik