Overblik fra natten: Så travlt havde politiet og beredskabet

Politiet har - som altid - haft en travl nytårsaften, men har været forskånet for det værste, og politiet melder alt i alt om en rolig nytårsaften.

Politiet i TV 2 Lorrys sendeområde har haft en travl nytårsnat, men regionen har været forskånet for alvorlige brande og alt for mange skader.

Sådan lyder meldingen fra politikredsene dagen derpå.

Til TV 2 oplyste nattens vagtchef hos Københavns Politi, at man har haft tre fyrværkeriskader i løbet af natten, hvor en person blandt andet skulle have fået skudt hånden i stykker.

Til TV 2 Lorry fortæller morgenens vagtchef Henrik Stormer, at det – bortset fra affyring af fyrværkeri mod brandfolk - har været en rolig aften med fem anholdelser, småbrande og en enkelt episode på Sankt Hans Torv med nogle autonome som ville sætte ild til containere, men det blev hurtigt stoppet.

25 døre sparket ind

Københavns Vestegns Politi rykkede kort før klokken 01.00 ud til en brand i en etageejendom i Ishøj. Heldigvis var branden ikke så alvorlig, men episoden tog alligevel noget tid, da to opgange blev evakueret. Her blev dørene til 25 lejligheder sparket ind, fordi folk ikke var hjemme, oplyser vagtchef Torben Wittendorf til TV 2 Lorry, heller ikke kan melde om alvorlige fyrværkeriskader.

Derudover oplevede Københavns Vestegns Politi også flere tilfælde af unge, der bevidst skød med raketter mod brandvæsnet, og den adfærd kommer meget bag på vagtchefen.

- Vi måtte ud fem gange og hjælpe vores kollegaer. Jeg erindrer ikke, at det er sket i det omfang før, og jeg hører også det er sket flere andre steder i landet, siger Torben Wittendorf.

Politihund fik fat i ung mand

Hos Midt- og Vestsjællands Politi beretter vagtchef Henrik Olesen ligeledes om flere tilfælde af raketaffyringer rettet mod beredskabsfolkene.

- Vi rykkede ud syv gange for at assistere brandvæsnet, som er blevet beskudt, når de tager ud for at slukke småbrande. Det skete omkring æblehaven, hvor en masse unge lavede balladen, men det stoppede, da en af politihundene fik fat i en af de unge, så gad de andre vist ikke mere, siger Henrik Olesen til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: alarm112danmark.dk

Derudover efterforsker Midt- og Vestsjællands Politis to sager fra nytårsaften. En person er blevet anholdt i forbindelse med en mulig påsat brand mod et stråtækt hus i Hårlev, og så er man i gang med at undersøge en voldtægtssag.

- Jeg kan ikke sige, så meget om det lige nu, men i alt har vi været forskånet for det værste i løbet af nytårsaften- og nat. Vi har selvfølgelig haft travlt, men langt det meste er i småtingsafdelingen, siger vagtchefen.

Det er også tilfældet hos Nordsjællands Politi, hvor man kun har anholdt få personer, der ikke har kunnet opføre sig ordentligt i nattelivet. Der er ingen meldinger om større brande eller alvorlige fyrværkeriskader, lyder det fra vagtchefen.

Telefoner kimede på alarmcentralen

Telefonerne kimede dog på alarmcentralen og både ambulancer og brandbiler havde travlt ude på vejene, oplyser Hovedstadens Beredskab.

Det rykkede Hovedstadens Beredskab ud til Nytårsaften

I alt modtog Hovedstadens Bredskab 2077 112 opkald

130 Brand & redningsudrykninger

52 brande i containere/affald

23 brandalamer

13 bilbrande

12 bygningsbrande

4 Færdselsuheld

Der er ekstra mandskab på vagt nytårsaften, for det er altid en travl dag, og i år var ingen undtagelse.

- Typisk har vi travlest omkring midnat tog klokken 01.00, der havde vi samtlige køretøjer på vejene, siger Kristan Næsted, operationschef, Hovedstadens Beredskab til TV 2 Lorry.

Men selvom der var nok at se til for de folk, der havde vagten nytårsnat, så var der lidt mindre at lave end sidste år.

- Vi har haft en travl aften, men der har været lidt færre 112-opkald end sidste år, og lidt færre brandudrykninger end sidste år, siger Kristian Næsted, operationschef, Hovedstadens Beredskab.

Nytårsmorgen er der dog fredeligt igen.

- Hvis der er noget, der brænder, så er der i hvert fald ingen, der har ringet om det, siger operationschefen.

1. januar er sidste dag, hvor man lovligt kan affyre nytårskrudt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik