Region satser på elbiler - firedobler antallet af ladestandere

Region Hovedstaden vil have endnu flere ladestandere til patienter og ansatte.

Den grønne transportform bliver valgt til at flere og flere, der rejser til og fra Region Hovedstadens hospitaler og andre matrikler.

Flere og flere transporterer sig nemlig med elbiler - både patienter og pårørende, men også regionens medarbejdere.

Og til dem er der nu godt nyt, for i dag er der kun lige omkring 100 ladestandere på Region Hovedstadens matrikler, men nu har regionsrådet afsat 3 millioner kroner til at sætte yderligere 300 standere op.

Dermed firedobler regionen antallet af ladestandere på regionens matrikler.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Det skal bidrage til at sikre, at der er de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til.

- Elbilerne er nemlig en vigtig del af omstillingen mod en sundere og mere bæredygtig region, siger formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (F).

- Derfor er jeg rigtig glad for at se, vi nu har fået et stort udbud på plads, så vi sikrer, at flere ladepladser kommer op omkring vores hospitaler og bygninger de kommende år, lyder det videre.

Det er planen, at de første af de nye standere skal være på plads allerede ved årets udgang.

Arbejdet starter ved de matrikler, hvor ladestandere kan sættes op uden ventetid, og hvor der allerede er helt styr på infrastrukturen omkring strømfordelingen, lyder det i pressemeddelelsen.

- På sigt kommer vi til at have en pæn fordeling af ladestanderne på vores matrikler, men for at komme hurtigt i gang starter vi med de matrikler, hvor det kan lade sig gøre her og nu, og så føjer vi løbende til med fokus på der, hvor behovet er størst, siger projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Det er vigtigt at sætte ladestanderne op løbende, for at man ikke ender med at bruge parkeringspladserne ved hospitalerne på en uhensigtsmæssig måde.

Det skyldes, at ladepladserne både skal dække patienternes behov og skabe gode opladningsmuligheder for de grønne biler til medarbejdernes brug:

- Derfor gælder det om at udnytte pladsen på en god måde, så der er nok ladepladser, men uden at der er så mange, at de står tomme, siger Jesper Lauritsen.

Det er planen, at arbejdet med at sætte de første 100 ladestandere op, skal begynde til efteråret. Derefter sætter Region Hovedstaden minimum 100 ladestandere op i både 2022 og 2023.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik