Svindel på boligmarkedet: Sådan undgår du at blive snydt

LLO ser mange grelle eksempler på kynisk udlejning i hovedstaden, lyder advarslen.

Det kan være svært at finde en lejlighed i København - ihvertfald som er til at betale. 

Derfor er markedet gunstigt for svindlere, der ønsker at narre penge ud af desperate boligsøgende, som ønsker tag over hovedet. 

TV 2 Lorry har således kunnet afsløre, hvordan en mand på Frederiksberg formentligt systematisk har fået udlændinge til at betale tusindvis af kroner i forudbetalt leje og depositum, som han derefter ikke har tilbagebetalt. 

Det er blandt andet gået ud over canadieren Katya, som nu må rejse hjem før tid:

- Det er virkelig en skam, at et civiliseret og reguleret land, som Danmark jo er, tillader den her type adfærd og mennesker, siger hun til TV 2 Lorry. 

Mange tilfælde af groft svindel

Hos Lejernes Landsorganisation kalder man det godt, gammeldags bondefangeri. 

Her understreger man, at der mangler billige boliger i den danske hovedstad.

- Den her sag viser jo, at det københavnske boligmarked efterhånden er så presset, at man kan få folk til at gøre, hvad som helst, siger direktør Claus Højte til TV 2 Lorry. 

- Hvis man kommer til København som ung eller uden så mange penge, så vil man rende panden mod en mur. Mange ender hos typer, som ham her. Vi har set andre, der har lejet kabiner ud i solarier. Vi ser lejligheder med 10 polske arbejdere. Det er altså, fordi vi har en by, der kun tilbyder boliger til folk med mange penge, siger han. 

HER ER DE GODE RÅD


1. Et helt generelt råd er, at have is i maven og hvis noget fremstår for godt til at være sandt - så ER det for godt til at være sandt!
 
2. Betal aldrig penge til nogen, før du er sikker på, at boligen reelt findes og at den person, som udlejer boligen, har ret til at udleje den.
 
3. Tjek altid hjemmesiden OIS.dk. Her kan du ser, hvem der ejer den bolig, du ønsker at leje. Her kan du også se, om boligen i det hele taget findes. Hvis personen, som ønsker at udleje, ikke matcher boligens ejer på OIS.dk, så spørg ind til det. Det kan være, at personen selv er lejer, men har ret til at fremleje. Det skal personen selvfølgelig kunne fremvise dokumentation på.
 
4. Inden du betaler nogen penge, er det en god idé at tage en tur forbi naboen for at høre hvad vedkommende ved om boligen. På den måde kan du finde ud af, om der eventuelt er ugler i mosen.
 
5. Som grundregel, er det ikke tilladt at leje en kælder ud til beboelse. Det kræver en dispensation fra kommunen. Så hvis du ønsker at leje en kælderlejlighed, så skal sikre sig, at kommunen har givet dispensation til udleje.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik