Strid konflikt om forsinket friluftsbad: Truer med at stoppe byggeriet

Den storstilede renovering af udendørsarealet i Vestbadet er strandet i en hårdkogt konflikt mellem bygherre og entreprenør, hvor sidstnævnte truer med at stoppe byggeriet.

For et år siden blev der taget det første spadestik til den omfattende renovering af Vestbads historiske friluftsbad, der ligger i Brøndby og Rødovre.

quote Det sejler fuldstændigt, og i mine 30 år som entreprenør har jeg aldrig oplevet noget lignende

Jon Buch, adm. direktør, Christiansen & Essenbæk A/S

Planen var, at friluftsbadet skulle stå klar til badegæsterne denne sommer, men det ser alligevel ikke ud til at blive tilfældet. I stedet er det nu endt med en åben konflikt mellem bygherre (Brøndby og Rødovre Kommune) og entreprenør, hvor begge parter mener, at den anden bærer skylden.

I første omgang fik Vestbad en maveplasker i foråret, da man måtte sande, at det ikke var muligt at blive færdig til først på sommeren. Håbet var herefter, at man kunne være klar i juli, men det er igen endt i en ny forsinkelse og dermed en kold dukkert for Vestbad og dets gæster.

Skruer bissen på

Tirsdag valgte Rødovre Kommune så at udsende en pressemeddelelse, hvor entreprenøren klandres for forsinkelserne.

- Det er meget ærgerligt, at friluftsbadet ikke er klar til åbning. Og årsagen er, synes vi, at entreprenøren ikke er blevet færdig til tiden. Vi skulle efter planen have åbnet tidligere på sommeren, og det blev rykket til starten af skolesommerferien, og det er altså heller ikke sket, siger Lene Due, der er formand for Vestbads bestyrelse og socialdemokratisk kommunalpolitiker i Rødovre Kommune, til TV 2 Lorry.

- Vi har holdt nogle møder med entreprenøren, hvor vi har presset på. Men nu skruer vi bissen lidt mere på og siger, at det skal være færdigt, siger Lene Due.

Den udmelding har skabt både vrede og forundring hos entreprenør Christiansen & Essenbæk A/S. Og nu er hele projektet pludselig på vippen, for adm. direktør Jon Buch truer Vestbad med at stoppe for byggeriet.

(artiklen fortsætter efter billedet)

Det historiske friluftsbad er ved at blive renoveret, så det kommer til at se ud om i gamle dage.
Det historiske friluftsbad er ved at blive renoveret, så det kommer til at se ud om i gamle dage.
Foto: Forstadsmuseet

Stopper arbejdet onsdag

- Jeg synes, det er på grænsen til at være tåbeligt at begynde at hænge entreprenøren ud i det offentlige rum for at være forsinket, når vi står i en situation, hvor vi stadig venter på projektafklaring. Er der nogen, der har været forsinket fra dag ét, så er det bygherren og bygherrens rådgiver. Når jeg så kan konstatere, at det er en politiker, som jeg ikke aner hvem er, der peger på os, så bliver jeg personligt fornærmet, siger Jon Buch til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Bygherren har end ikke betalt regningerne rettidigt, så vi har i dag meddelt bygherren skriftligt, at hvis pengene ikke er på vores konto onsdag, så stopper vi arbejdet, og så får de da slet ikke gjort det der bassin lavet færdigt, siger han.

Ifølge Jon Buch drejer det sig i runde tal om fire millioner kroner, der skulle være betalt for en uge siden.

- Det sejler fuldstændigt, og i mine 30 år som entreprenør har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det er totalt uprofessionelt. De holder uretmæssigt penge tilbage, og det gør ikke situationen bedre. Vi har forsøgt at ringe til vores kontakter hos bygherren, men de svarer ikke.

quote Vi kan jo heller ikke blive ved med at sidde og se til, mens tingene ikke bliver gjort færdige

Lene Due, formand for Vestbads bestyrelse

Ifølge ham er der flere gange blevet lavet om i planerne. For eksempel skulle Vestbad have glemt, at man havde bestilt et nyt vandbehandlingsanlæg, som bruger mere strøm end det gamle anlæg.

-  Og nu står man så med et anlæg, der næsten er færdigt, hvor fliserne er lagt, og så skal man til at trække et kabel igennem fra en transformerstation. Det kan aldrig være vores skyld, at man så bliver forsinket.

- Det er blot ét af mange detaljer. Inden man udtaler sig og laver en pressemeddelelse, så skal man være helt sikker på den kugle, man skyder af - og det er det langt fra i det her tilfælde, og så er det, at jeg bliver meget sur, siger Jon Buch.

Åbning kan udskydes til næste år

Lene Due har ikke selv haft personlig kontakt med Jon Buch, men hun fortæller, at hun godt er klar over, at entreprenøren ikke mener, at projektet har været beskrevet godt nok.

- Vi mener, at det har været beskrevet godt nok i det udbudsmateriale, der er lavet. Så det er påstand mod påstand, siger hun.

Hun er dog ikke bekendt med den skriftlige trussel, som entreprenøren har afsendt.

- Jeg er på ferie lige nu, men jeg har været i kontakt med forvaltningen i dag, og jeg er ikke blevet informeret om sådan en skrivelse. Det lyder ret beskæmmende, og jeg havde ikke forventet den reaktion, men det er, hvad der kan ske, når sagen ryger op i en spids. Men vi kan jo heller ikke blive ved med at sidde og se til, mens tingene ikke bliver gjort færdige.

Lene Due peger blandt andet på, at væggene i bassinet fortsat mangler at blive støbt, så de står lige, inden der kan komme fliser på. Og før det arbejde er gjort, kan der ikke komme vand i bassinet.

- Jeg aner ikke, hvor hurtigt det kan laves, men når jeg kigger på det, så ligner det ikke, at det er i morgen, vi åbner. Lige nu diskuterer vi stadig, hvad der kan lade sig gøre, men hvis der kun er mulighed for at åbne en enkelt uge i denne sommersæson, så vælger vi nok at udskyde åbningen til næste år, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik