Ung mand sigtet for boligsvindel for mere end 300.000 kroner

Politiet har sigtet en ung mand for at boligsvindel for flere hundrede tusinde kroner.

En mand i starten af 30'erne er blevet sigtet for boligsvindel for mindst 300.000 kroner - muligvis mere.

Ifølge sigtelsen har manden modtaget depositum fra en række håbefulde boligsøgende for den samme lejlighed i Rødovre.

Personerne var stillet i udsigt, at de kunne overtage lejligheden. De var dog ikke klar over, at andre i samme situation var blevet stillet den samme lejlighed i udsigt.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 279 jf. paragraf 285 stk. 1. om at skaffe sig selv eller andre uberettiget vinding, retsstridig at have fremkaldt og udnyttet en vildfarelse hos de personer der har indbetalt depositum.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi mistænker manden for i alt otte forhold af svindel til samlet over 300.000 kr. Nu pågår efterforskningen og jeg kan ikke afvise, at der kommer flere forhold til, siger politikommissær Lars Krogsgaard, som leder afdelingen for økonomisk kriminalitet under Københavns Vestegns Politi.

Virkede som en flink ung mand

Ægteparret Thomas og Ida Viborg er blandt de personer, manden i 30'erne er sigtet for at have svindlet.

- Da vi mødte ham til fremvisningen, virkede han som en flink ung mand, der havde godt styr på sine ting. Han fortalte, at han havde to lejligheder i indre København og nogle virksomheder rundt om på Sjælland. Han sagde, at han skulle flytte, fordi han havde fået arbejde i Schweiz de næste to år, har Thomas Viborg tidligere udtalt til TV 2 Lorry. 

Ægteparret havde både underskrevet en lejekontrakt og lånt 40.000 kroner til et indskud, som de havde overført til udlejeren.

- Da vi kommer ud på adressen, bliver der ikke lukket op. Vi møder så tre rumænske fyre, som står med den samme lejekontrakt, og som også har indbetalt 40.000, fortalte Thomas Viborg.

Senere dukkede også en bulgarsk mand op, som havde underskrevet den samme lejekontrakt og overført penge til udlejeren.

Thomas og Ida Viborg meldte efterfølgende den falske udlejer til politiet.

Fem gode råd: Sådan undgår du at falde i boligfælden

1) FUPMAGERE OG FALSKE ANNONCER
Vær kritisk, især hvis du falder over et rigtig godt tilbud. Hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt - så er det for godt til at være sandt. 

Der findes falske boligannoncer, hvor bagmænd får dig til at betale penge for et værelse eller en lejlighed, der aldrig bliver din, eller som måske slet ikke findes. Du skal aldrig betale noget, før end du har set lejligheden.

Hvis du er usikker på om udlejeren overhovedet har ret til at udleje boligen ud til dig, så ring på ved nabolejeren, for at høre om de kender udlejeren, se billedlegitimation og gå ind på www.ois.dk, og tjek hvem der ejer ejendommen eller lejligheden. 

Bevar roen og betal aldrig kontant, selv om du bliver presset. Det er altid en god ide at få en kvittering på de penge, du overfører. Underskriv aldrig en kontrakt uden at få den tjekket af en rådgiver eller en advokat.

2) PAS PÅ MED DELELEJLIGHEDER
Hvis du flytter ind i en lejlighed, hvor det kun er din ven og ikke dig, der står på lejekontrakten, så har du usikre lejeforhold. Hvis et skænderi ender med, at din ven smider dig ud, har du kun en måneds varsel til at flytte.

Hvis både du og din ven skriver under på lejekontrakten, kan du få problemer, når du flytter. For hvis udlejeren ikke vil slette dig fra lejekontrakten, så hæfter du for eventuelle skader, der bliver påført lejligheden indtil din ven også flytter.

3) FIND FEJL OG MANGLER INDEN 14 DAGE
Når du er flyttet ind i din lejlighed, skal du inden 14 dage sende en liste anbefalet til udlejeren med fejl og mangler i lejligheden, så udlejeren ikke kræver, at det er ting, du skal betale for, når du flytter ud igen. Tag gode billeder som dokumentation. Fejl og mangler kan være alt fra en plet på gulvet til en dør, der mangler.

4) ALT FOR HØJ LEJE OG TIDSBEGRÆNSEDE LEJEKONTRAKTER
Mange studerende kommer til at betale en alt for høj leje. Du kan, hvis du klager inden der er gået et år, få de penge, du har betalt for meget, tilbage. Klager du efter et år sættes huslejen ned fremover. Du kan kontakte LLO for at finde ud af, om prisen er okay.

LLO kan også hjælpe dig med at få din sag i huslejenævnet. Hvis din lejekontrakt er tidsbegrænset, kan det være ulovligt, og du skal sikre dig, at du ikke hænges op på lejen i hele perioden, hvis du vil flytte før udløb. Søg rådgivning, inden du skriver under!

5) BETAL DIN LEJE OG BETAL DEN TIL TIDEN
Der er ingen kære mor, hvis du ikke betaler din leje til tiden. Selv om du er utilfreds med boligen og den ikke er som du forventede eller du har en konflikt med din udlejer, skal du altid betale leje og varme: Ellers er der en overhængende fare for at blive sat på gaden med meget kort frist.

Kilde: Artikel tidligere udgivet af TV 2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik