Dansker smittet med coronavirus: Testet på Roskilde Sygehus

Der er tale om en medarbejder på TV 2, som mandag kom hjem fra skiferie i det nordlige Italien. Han er blevet testet på Roskilde Sygehus.

Den første dansker er bekræftet smittet med coronavirus. Det oplyser TV 2 og Sundhedsstyrelsen.

Der er tale om en medarbejder på TV 2, Jakob Tage Ramlyng, der i sidste uge var på skiferie i det nordlige Italien sammen med sin familie.

Jakob Tage Ramlyng kom hjem til Danmark mandag og begyndte onsdag formiddag at vise symptomer. Natten til torsdag blev han bekræftet smittet med covid-19, og han skal nu opholde sig i sit hjem på Sjælland. Hans kone og søn er testet negativ.

Det danske beredskab er sat i gang

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, oplyser, at det danske beredskab startede natten til torsdag, da det stod klart, at den første dansker er smittet med coronavirus.

quote I de her tider skal vi skrue meget op for hygiejnen - det er noget, vi generelt er for dårlige til i Danmark.

Søren Brostrøm

- Det startede med håndteringen af patienten og hans pårørende, som er testet negativ. Men så går vi også allerede i gang med kontaktopsporing – det kommer vi til at fortsætte med i dag, også hos jer (på TV 2), fordi det er jeres kollega, der er blevet smittet.

Han oplyser desuden, at man skal have været i ret tæt kontakt med den smittede - indenfor to meter, før der er risiko for at være blevet smittet.

Pressemøde om Corona i Danmark. 


Sundhedsministeriet holder pressemøde om situationen klokken 8.

 

”Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse. 

- I de her tider skal vi skrue meget op for hygiejnen - det er noget, vi generelt er for dårlige til i Danmark, og det er noget, vi skal til at øve os i at blive bedre til, siger Søren Brostrøm.

Han oplyser desuden, at dødeligheden ved covid-19 ikke er så slem, som sundhedsmyndighederne til at starte med frygtede.

- Med den her tyder det på, at langt de fleste har lette symptomer, men ældre og folk, der er syge i forvejen, kan blive meget syge og dø, siger Søren Brostrøm, der forventer, at der vil komme flere smittetilfælde de kommende dage og uger.

quote Det startede med håndteringen af patienten og hans pårørende, som er testet negativ.

Søren Brostrøm

Sundhedsministeriet holder pressemøde om situationen klokken 8.

Er i karantæne i sit hjem

TV 2-medarbejderen fortalte på TV 2 NEWS onsdag, at han blev testet på Roskilde Sygehus - han og familien skulle blive i bilen, indtil de blev hentet af en læge, der bar masker og hansker. Herefter førte lægen dem ind på en steril stue, hvor de fik taget prøver.

Flere lande har i løbet af ugen konstateret sit første tilfælde af coronasmitte - det gælder blandt andet Østrig, Norge, Schweiz og Kroatien, og nu er smitten altså også kommet til Danmark.

På Tenerife er mindst seks danskere sammen med tusind andre gæster lige nu i karantæne på et turisthotel, efter en italiensk turist mandag blev konstateret smittet med coronavirus.

FAKTA: Corona begynder med forkølelsessymptomer

* Man kan være smittet uden at få symptomer. Hos de fleste begynder sygdommen med forkølelsessymptomer som snue med næseflåd, nysen og ondt i halsen, eventuelt ledsaget af lettere sygdomsfornemmelse og let feber.

 

* Oftest følges denne tilstand i løbet af et par dage af tilstoppet næse og hoste.

 

* I sjældne tilfælde kan coronavirus være årsag til luftvejsinfektioner som falsk strubehoste, bronkitis og lungebetændelse.

 

* Alvorlig sygdom ses især hos ældre og svækkede personer.

 

* Smitte overføres ved nys eller host eller indirekte kontakt i form af sekret fra hænder.

 

* Der er ingen behandling for infektion med coronavirus. Patienter kan hjælpes med medicinsk behandling for at lindre symptomer.

 

* Der er endnu ingen tilgængelig coronavaccine.

 

* Generelle anbefalinger for at undgå smitte med virus:

 

- God håndhygiejne: Håndvask og eventuel hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.

- Undgå kontakt med personer, der har tegn på forkølelse eller luftvejsinfektion.

- Host eller nys i engangslommetørklæde eller ærmet.

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik