Mette Frederiksen raser efter ”uhørt angreb” på gravid borgmester

Roskildes gravide borgmester fik kritik af partifælle for hendes beslutning om at blive solo-mor med sæd fra en anonym donor. Nu blander partileder Mette Frederiksen sig i debatten.

Ikke alle var lige begejstrede, da Roskildes socialdemokratiske borgmester, Joy Mogensen, tidligere på ugen afslørede, at hun er blevet gravid med sæd fra en anonym donor på trods af, at hun er single.

Den 38-årige borgmesters beslutning om at blive solo-mor faldt blandt andet partikollegaen Simon Simonsen for brystet.

”Ulykkeligt at vi er blevet så selvcentrerede og egoistiske,” skrev Simon Simonsen, som stiller op til folketingsvalget, i et harmdirrende Facebook-opslag. Her kalder kan Joy Mogensens valg om at blive enlig mor til et barn, der kommer til verden ved hjælp af sæd fra en anonym donor, for 'et personligt frigørelsesprojekt'.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Simon Simonsen er kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet.
Simon Simonsen er kandidat til Folketinget for Socialdemokratiet.
Foto: Socialdemokratiet

"At blive alene-forældre er et blevet personligt frigørelsesprojekt, der handler om selvrealisering frem for at forsøge at komme hinanden mere ved, satse mere på familielivet og ad den vej skabe en familie," skriver Simon Simonsen i opslaget, som du kan se herunder:

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Simon Simonsen høstede efterfølgende en masse negative kommentarer for sit opslag. Blandt andet fra socialdemokraten Niels E. Bjerrum, som er medlem af Københavns Borgerrepræsentation og ligeledes stiller op til det kommende Folketingsvalg. Han kaldte det "et nyt lavpunkt” fra Simon Simonsens side.

Mette F. tager borgmester i forsvar

Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, har nu også valgt at blande sig i debatten om Roskilde-borgmesterens graviditet.

På Facebook lykønsker hun Joy Mogensen, og samtidig sender hun sender en stikpille i Simon Simonsens retning.

”Kæmpe stort tillykke. Og lad mig gøre det helt klart. Om man bliver gravid med hjælp eller ej. Om man er en eller to om at påtage sig forældreopgaven – det er simpelthen ikke op til andre at fælde dom over. 

"Det er der en socialdemokratisk politiker, der har gjort. Det er for mig helt uforståeligt. Ikke alene er det et politisk synspunkt, der er langt fra Socialdemokratiets. Det er også et uhørt angreb på en kollega. Jeg får altid at vide, at politik er et hårdt game. Og beskidt. Det bestemmer vi selv. At alle ikke bare glæder sig over andres lykke er ganske enkelt forkert," skriver Mette Frederiksen.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Joy Mogensen, som blev single i starten af 2019 efter fem års parforhold, fortalte i mandags åbenhjertet på Facebook, at hun er blevet gravid med en anonym donor gennem et fertilitetsforløb på Odense Universitetshospital.

- Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mit skønne, mangfoldige, nysgerrige, empatiske og aktive hjemsted, Roskilde, sagtens kan rumme en solo-mor-borgmester, skriver Joy Mogensen i sit opslag.

Når Joy Mogensen går på barsel i oktober måned i år, står en anden socialdemokrat klar til at tage over, indtil borgmesteren kan vende tilbage i embedet.

I en pressemeddelelse om borgmesterens lykkelige omstændigheder fremgår det, at det bliver kollegaen Tomas Breddam, som skal overtage roret.

Breddam er formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde og har siddet med i byrådet siden kommunalvalget 2013.

Efter planen vender Joy Mogensen retur fra barsel senest i sommeren 2020.

Du læse hele borgmesterens Facebook-opslag fra i mandags nedenfor:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik