Rejsegilde i dag: Snart højskole med festival-tema

En ny højskole med tæt samarbejde med Roskilde Festival åbner til foråret. Halvdelen af elevpladserne er allerede taget.

For første gang i 48 år fejrer en ny almen højskole i dag mandag rejsegilde.

quote Fællesskab, frihed, fest, musik, kreativitet, ledelse, engagement, ildsjæle - alle de ting, der skaber Roskilde Festival - de præger også vores højskole.

Jonas Møller, viceforstander på Roskilde Festival Højskole

Den nye Roskilde Festival Højskole kan i det nye år tilbyde 80 elever et højskoleophold midt i den kreative bydel Musicon i Roskilde.

Selvom højskolens tag kun lige er blevet færdigt, så er halvdelen af pladserne til foråret allerede optaget.

Med under en kilometers afstand ligger højskolen ikke langt fra den festival, der danner grundlag for mange af skolens værdier: 

- Vi har prøvet at lægge alle de værdier og fagligheder, der hvert år er med til at opbygge og skabe Roskilde Festival, ind i vores fag og vores måde at gå til det på. Det vil sige: Fællesskab, frihed, fest, musik, kreativitet, ledelse, engagement, ildsjæle - alle de ting, der skaber Roskilde Festival - de præger også vores højskole, siger Jonas Møller, der er viceforstander på Roskilde Festival Højskole.

På højskolen kan du få fag som musik, ledelse, medier, politik, maker, hvor man beskæftiger sig med håndværk, og kunst. 

Her ses de fag, som højskolen kommer til at tilbyde.
Her ses de fag, som højskolen kommer til at tilbyde.
Foto: TV 2 Kosmopol

Udover inspirationen fra festivalen indgår der på flere af kurserne et samarbejde med festivalen, hvor man kan få lov til at lave et projekt under selve festival-ugen. Derudover har Foreningen Roskilde Festival spyttet penge i etableringen af højskolen. 

Roskilde Festival Højskole er bygget i en gammel produktionshal i området Musicon, der tidligere blev brugt til betonproduktion. 

Musicon er i sig selv en tidligere fabriksgrund på 250.000 kvadratmeter. Her bliver højskolen nabo til både start-ups, teater, rockmuseum, caféer, værksteder, skatehal, ungdomsboliger og øvelokaler.

Højskolen er tegnet af det verdenskendte hollandske arkitektfirma MVRDV sammen med københavnske COBE.

Alle stål-, loft- og tagkonstruktioner, der afgrænser faglokaler, administration, mellemrum, køkken og fællesområder er nu etableret, og om et år kommer lokalerne til at summe af liv.

Her får du et kig ind i den gamle betonhal.
Her får du et kig ind i den gamle betonhal.
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik