Oversigt

Seneste nyt

Roskilde Festival lukker sin avis efter 14 år

Roskilde Festival vil fremover satse på digital kommunikation, hvilket betyder, at avisen Orange Press lukker.

Roskilde Festival lukker sin avis Orange Press.

Det skriver B.T. fredag.

- Intet er helligt i Festivaldanmark, der jo trods alt skal tjene nogle penge efter hårde år. Heller ikke landets mest læste dagblad.

Det skriver Ronja Pilgaard, der er avisens chefredaktør, på sine sociale medier.

Chefredaktøren kalder det drønærgerligt. Hun oplyser, at festivalen fremover ønsker at satse mere på digital kommunikation. De tror ikke længere på, at unge mennesker læser avis.

Orange Press udkom dagligt i en uge under festivalen.

Ifølge Roskilde Festivals hjemmeside dækkede Orange Press stemningen, camp-livet, kunsten, koncerterne, holdningerne og menneskene gennem alle dage på Roskilde Festival.

- Vi har skrevet om træningsfreaks, soundsystemer, sexisme og kærlighed. Vi har skrevet om transpersoners festivaloplevelser, om en 80-årlig kalypsodronning fra Trinidad og Tobago og om mudder, skriver Ronja Pilgaard.

Første gang avisen udkom var for 14 år siden i 2008, og avisen har været en del af festivalen lige siden. Men 2022 blev avisens sidste år.

B.T. skriver, at der cirka er 60 frivillige journalister, fotografer og tegnere tilknyttet avisen, der dækker festivalen.

Roskilde Festival løber i sommeren 2023 af stablen fra den 24. juni til 1. juli. Det er gang nummer 51 festivalen vil blive afholdt. I 2022 lå deltagerantallet på over 130.000.

/ritzau/