Trafikkaos i Trekroner: Bro-kollaps generer trafikken på 9. måned

I december kollapsede en gangbro i Trekroner, og det har påvirket trafikken voldsomt. Efter ni måneder er der fortsat lang kø for at komme forbi strækningen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da en lastbil i december sidste år påkørte en gangbro fra Trekroner station til RUC så den kollapsede, skulle det vise sig at få betydning for både beboere og pendlere i området lang tid fremover.

Ni måneder efter ulykken, hvor ingen heldigvis kom til skade, er der nemlig stadig ikke kommet en ny bro eller en midlertidig trafikløsning, og med universitetets semesterstart er der lagt massiv pres på trafikken i området. 

De lange rækker af studerende, der nu må gå en omvej igennem en rundkørsel for at komme hen til RUC, skaber en kæmpe bilkø for de bilister der forsøger at komme igennem rundkørslen. Til stor gene for både bilister og områdets beboere:

- Det har været en skandale længe, at der ikke er kommet en bro endnu. Det kan jo ikke passe, det skal tage så lang tid, siger Hanne Kornum der bor med udsigt til rundkørslen.

Når det er værst, kan det tage mere end en time at tilbagelægge strækningen forbi rundkørslen.
Når det er værst, kan det tage mere end en time at tilbagelægge strækningen forbi rundkørslen.
Foto: Privatfoto

Hun bakkes op af Anette Andersen, der dagligt sidder fast i trafikken ved rundkørslen, når hun skal hjem fra arbejde. Hun undrer sig over, at man ikke har installeret en midlertidig løsning:

- Jeg synes det er for dårligt. De har hele tiden vidst, der kommer elever til RUC, og de har ikke gjort en skid.

- Hvis Roskilde Festival kan finde ud af at sætte en midlertidig bro op, så er det godt nok en falliterklæring fra kommunens side, hvis den ikke kan.

Politikere ville se tiden an

Formand for plan- og teknikudvalget i Roskilde Kommune, Jens Børsting, Socialdemokratiet, forstår godt, at dem der færdes i området er generet af trafikken.

- Ja, det kan jeg sørme da godt forstå. Hvis jeg havde behov for at skulle køre den vej eller skulle til universitetet, og der plejede at være en meget befærdet bro, så giver det udfordringer for både de gående og de kørende.

Han mener dog, det er økonomisk fornuftigt, at kommunen holdt igen med at installere en midlertidig løsning:

- Da vi gik i gang med den her proces var samfundet mere eller mindre lukket ned på grund af corona, så der besluttede vi os for at se, hvordan det går. Derfor ville det være fjollet at sætte en bro op, siger han til TV 2 Lorry.

quote Vi havde håbet, de ville tage hensyn til hinanden

Jens Børsting, Soc.dem., udvalgsformand i Roskilde Kommune

- Vi havde håbet, de ville tage hensyn til hinanden, og måske især at de gående ville tage hensyn til de kørende. lyder det Jens Børsting.

Han siger, man fra politisk side tydeligt udtrykte, at man ville følge situationen for at se, om en midlertidig løsning var nødvendig og udelukker heller ikke, at der kommer en. Dog uden at ville lægge sig fast på hvilken løsning.

Sådan så det ud, da en lastbil med kran kørte ind i broen, så den kollapsede.
Sådan så det ud, da en lastbil med kran kørte ind i broen, så den kollapsede.
Foto: Presse-fotos.dk

Udvalgsformand: Det er vel ikke så tosset

En ny gangbro er bestilt, og hvis tidsplanen holder, vil den være klar til ibrugtagelse omkring nytår.

Ifølge Jens Børsting er det flere ting, der har påvirket ventetiden:

- Vi havde håbet på, at forsikringen (lastbilchaufførens forsikring, red.) kunne betale en ny bro, men det kunne desværre ikke lade sig gøre, fordi man afskriver en bros levetid.

Derefter hyrede kommunen et konsulentfirma til at se på, hvilken løsning der fremover skulle være for trafik i området for siden at lade opgaven gå i omvendt udbud - hvilket er et lovkrav.

- Man kan ikke lave en opgave til cirka ni millioner kroner i kommunen uden at sætte den i udbud, og et udbud tager de der tre-fem måneder.

- Både den forsikringsmæssige, udbudsmæssige og politiske proces har gjort, at det tager lidt tid. Men fra broen bliver kørt ned i december sidste år til at have en ny bro omkring nytår - det er vel ikke så tosset, siger udvalgsformanden.

Det mener Anette Andersen, der dagligt holder i kø dog at det er:

- Det er fedt. Så kan vi holde i kø indtil nytår, siger hun til TV 2 Lorry. 

_

_

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Prins fødselsdag fejring gallataffel royal fest kommuner unge 18 år

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

kort over slutskat i hvoedstadsområdet

Se kortet: Det betaler man i skat i din kommune

Vis mere