Gammelt svindelnummer i 'nye klæder' dukket op i Nordsjælland

Solbrændt svindler med guldure på begge håndled snød 21-årig til at købe falskt Armani-tøj for flere tusinde kroner.

Klæder skaber folk, lyder et godt gammelt ordsprog, der kort sagt betyder, at tøjet har afgørende betydning for, hvordan andre mennesker bedømmer os.

Måske var det derfor, at en 21-årig mand fra Vedbæk ikke fattede mistanke, da han tirsdag eftermiddag blev kontaktet af en ulasteligt klædt mand, der var i besiddelse af noget tøj, som ved første øjekast så ud til at være af den helt dyre slags.

Den 21-årige var kommet cyklende nær Nærumvænge Torv i Nærum, da han blev kontaktet af manden, der kørte i en sølvgrå personbil.

Manden sagde, at han var i besiddelse af noget tøj af mærket Armani, som han ikke kunne tage med hjem i flyet fra Københavns Lufthavn, hvorfra han snart skulle rejse fra.

Snydt for 6000 kroner

Den fremmede mand bad derfor den 21-årige om at tage imod tøjet, imod at han hævede 6000 kroner til ham.

Den 21-årige kunne herefter aflevere tøjet et sted, hvorefter han ville få de 6000 kroner retur.

Efter udvekslingen fandt den 21-årige dog ud af, at tøjet hverken var af mærket Armani eller 6000 kroner værd.

Han anmeldte derfor svindlen til Nordsjællands Politi.

Bar guldure på begge håndled

Den fremmede mand beskrives som sydeuropæisk af udseende, 50-60 år, 180-185 centimeter høj og kraftig af bygning.

Han var brun i huden og havde sort kort hår med måne. Manden talte engelsk med italiensk accent, og han var iført en dunvest, runde briller og guldur på begge håndled.

Det er ikke første gang, at Nordsjællands Politi modtager anmeldelser om svindlere, der forsøger at sælge falsk Armani-tøj.

Gammelt svindelnummer

’Armani-manden’ er et kaldenavn for en slags svindler, der har optrådt i talrige døgnrapporter fra flere politikredse de senere år.

Som oftest forsøger svindlerne at sælge dyre mærkevare-jakkesæt fra den italienske designer Emporio Armani.

Den italienske modeskaber Giorgio Armani.
Den italienske modeskaber Giorgio Armani.
Foto: Andreas Solaro/AFP/Ritzau Scanpix

I mange tilfælde har der dog været tale om falske mærkevarer, og derfor har politiet ved tidligere lejligheder advaret mod at lade sig narre af Armani-mændenes salgstaler.

- Fremgangsmåden er ofte, at en engelsktalende mand spørger om vej til lufthavnen, og ofte siger han, at han har noget overskudstøj fra en messe, som han gerne vil sælge. Det er det eneste, der binder alle episoderne sammen, sagde Michael Gaml, politikommisær og leder af økonomisk efterforskning ved Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry tilbage i 2019

Her kom han med en klar opfordring til alle de borgere, der bliver kontaktet med sådan et ’slagtilbud’.

- Min appel til borgerne derude er, at hvis de tænker: 'Det er for godt til at være sandt', så er det nok for godt til at være sandt, lød det fra Michael Gaml.

_

_

Spørg Os - Afstemning

_