Vestegnen vækster: Her stiger befolkningstallet mest

Nye tal viser, at Solrød, Vallensbæk og Rødovre er de kommuner i Danmark, der oplever den største befolkningstilvækst i procent siden sidste år.

Der er gang i befolkningstilvæksten i visse kommuner på den københavnske Vestegn.

Solrød, Vallensbæk og Rødovre er de tre kommuner i Danmark, der siden sidste år har oplevet den største befolkningstilvækst i procent.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I Solrød er der kommet lidt over 500 flere indbyggere end samme tidspunkt sidste år. Det svarer til en befolkningsvækst på 2,37 procent, hvilket er den højeste i landet.

Samtidig runder kommunen et skarpt hjørne, så der nu for første gang er flere end 23.000 indbyggere i Solrød.

I Vallensbæk er indbyggertallet steget med 2,25 procent, mens Rødovre med en befolkningstilvækst 1,77 procent er den kommune i Danmark med den tredjestørste procentuelle befolkningstilvækst.

I Solrød glæder borgmester Nick Hörup fra Venstre sig over førstepladsen:

- Vi er enormt stolte over den vækst og fremgang, vi har oplevet i Solrød Kommune gennem en årrække, og som nu udmønter sig i den højeste befolkningstilvækst på landsplan. Det må betyde, at vi har gang i det rigtige, når så mange mennesker slår sig ned her, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Fælles for de tre kommuner i toppen er, at de alle har gang i store byggeprojekter. Mens Rødovre opfører den helt nye bydel Irmabyen, gør Vallensbæk klar til højhuse langs motorvejen. I Solrød har man indviet store boligområder ved Trylleskov Strand og Havdrup Vest.

Det er dog ikke kun Vestegnen, der oplever befolkningsfremgang. De fem hurtigst voksende kommuner i Danmark ligger således i TV 2 Lorrys sendeområde.

TOP 5: Her er befolkningstallet vokset mest det seneste år

1. Solrød Kommune: 2,37 procent

 

2. Vallensbæk Kommune 2,25 procent

 

3. Rødovre Kommune 1,77 procent

 

4. Københavns Kommune 1,62 procent

 

5. Allerød Kommune 1,60 procent

 

Killde: Solrød Kommune på baggrund af Danmarks Statistik

Københavns Kommune er med en nettovækst i antallet af indbyggere på over 10.000 klart den kommune i landet, der er vokset med flest indbyggere.

Også Rusdersdal Kommune er blandt de ti hurtigst voksende kommuner med en befolkningstilvækst på 0,93 procent.

I den anden ende af tabellen er Gentofte den kommune i TV 2 Lorrys område, der skrumper mest. Siden sidste år har kommunen oplevet en negativ befolkningstilvækst med -0,83 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik