14-årig skød med bomberør - unge piger ramt på S-togsstation

Flere sager om ulovlig omgang med fyrværkeri har ramt Midt- og Vestsjællands Politi i juledagene.

Mens nogle bruger juledagene sammen med familien og fordøjer julemaden, så har flere unge knægte brugt juledagene på at affyre fyrværkeri.

Det må man dog tidligst begynde på fra 27. december, men det er langt fra den eneste lovovertrædelse af fyrværkeriloven, som flere grupper af unge drenge har begået 1. og 2. juledag.

Det kan man læse om i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvor det værste eksempel fandt sted tidligt på aftenen 1. juledag.

Klokken 17.39 fik politiet flere anmeldelser om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri mod personer, der opholdt sig på S-togsstationen. Flere patruljer blev sendt til området ved S-togsstationen, hvor politiet traf to piger på henholdsvis 13 og 14 år, der var blevet ramt.

Afhørt foran forældre

Begge piger havde brandmærker på deres jakker efter fyrværkeri, ligesom de havde røde mærker på henholdsvis ben og bagdel efter at være ramt af kugler fra et såkaldt bomberør.

Gruppen af unge var ifølge de forurettede taget med toget i retning mod København, men i den akutte efterforskning i tiden efter anmeldelsen fik politiet identificeret en 14-årig dreng fra Greve som værende ham, der havde affyret bomberøret mod pigerne.

Og der skulle ikke gå længe, før den unge knægt fortsatte sit uheldige foretagende. Klokken 20.16 fik politiet nemlig en ny anmeldelse om, at en gruppe unge affyrede fyrværkeri til ulempe for andre i området ved en tunnel under jernbanen ved Søagervej, Greve.

I området fik politiet kontakt til en gruppe på otte unge drenge i alderen 13-17 år primært bosiddende i Greve kommune. 

Her viste det sig, at netop en af de unge drenge var den 14-årige, som politiet ledte efter i relation til sagen med de to piger fra Solrød S-station.

Den 14-årige blev efterfølgende kørt hjem til sine forældre, som overværende afhøringen af ham for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller helbred. 

Han kunne dog ikke sigtes for overtrædelsen af straffeloven, idet han er under den kriminelle lavalder på 15 år. I stedet blev de sociale myndigheder underrettet, således at de på et senere tidspunkt kan følge op på sagen ud fra mulighederne inden for det sociale område.

Ulovligt brug af fyrværkeri på Greve Station

Dagen efter - 2. juledag - var den så gal igen i Greve. 

Klokken 16.56 fik politiet en henvendelse om, at op imod 10 unge affyrede fyrværkeri til ulempe i området ved Greve station, og at fyrværkeriet blev affyret i retning mod personer.

En patrulje kørte til området og så nogle unge løbe væk ved politiets ankomst.

Politiet fik kontakt til et par lokale unge drenge, der dog ikke umiddelbart kunne mistænkes for ulovligt brug af fyrværkeri. Politiet kørte efterfølgende præventivt rundt i området, men ingen blev sigtet i anledning af anmeldelsen.

Et par timer senere - klokken 18.45 - fik politiet igen en henvendelse om, at en gruppe unge drenge affyrede fyrværkeri i retning mod togene og andre forbipasserende ved Greve S-station. En patrulje kørte igen til området, men fandt ikke gruppen, der kunne mistænkes for ulovlig brug af fyrværkeri.

Nordsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at man mandag har haft fat i en gruppe af 12 til 14-årige drenge, der skød med fyrværkeri efter biler på Lyngby Station. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik