Solrød-borgmester om ”hotspot”-titel: "Vi tager det her meget alvorligt"

Solrød Kommune blev kaldt ”hotspot” i Sundhedsministeriets pressemøde mandag, og situationen bekymrer borgmesteren.

Mandag eftermiddag var pressen indkaldt til pressemøde i Eigtveds Pakhus i København af Sundheds- og Ældreministeriet.

Pressemødet omhandlede som bekendt ”corona-situationen i Danmark”, og det stod hurtigt klart, at det særligt ville komme til at omhandle situationen i særligt Aarhus, Ringsted og Silkeborg.

Alligevel var der også ildevarslende nyt til Region Hovedstaden, som tilsyneladende har holdt sig fri fra de største virusudbrud trods højere befolkningstæthed end i resten af landet.

Kommunerne Solrød og Glostrup blev nemlig begge nævnt som ”hotspots”, hvor ministerierne holder ekstra godt øje for tiden.

Det skyldes en stigning i antallet af smittede i begge kommuner, som ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ”overstiger mere end 20 smittede per 100.000 borgere”.

Borgmester: Vi skal hele tiden være opmærksomme

Ifølge Solrøds borgmester Niels Hörup (V) er der også grund til bekymring – selvom antallet af ny-smittede borgere i løbet af den seneste uge ikke er mere voldsomme end som så.

- Jeg hører til dem, som tager det her alvorligt. Det har jeg gjort fra dag ét. Vi har haft en meget stor opmærksomhed på det her. Jeg tænker, at det vidner om, at vi hele tiden skal være opmærksomme på, at vi skal passe på hinanden. Vi skal spritte af og holde afstand, for det er ikke noget, der går væk, siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

- Men det handler om seks ny-smittede borgere i løbet af de seneste syv dage – otte ny-smittede i ugen før det ud af de 23.400 borgere, vi er, tilføjer han.

Svært at handle, når data mangler

Borgmesteren fortæller, at han tidligere mandag blev ringet op af Sundhedsstyrelsen og informeret om, at Solrød ville blive nævnt ved pressemødet.

- Departementschefen ringede og spurgte, om det er et massivt problem her i kommunen, og om vi vil gøre noget specielt.

- Men når vi ikke kan få data fra ministeriet om, hvilke borgere, der er syge, er det svært for os at finde ud af, om vi skal gøre noget særligt, siger Niels Hörup.

- "Hotspot" lyder som breaking

Han oplyser, at der i alle dele af det kommunale arbejde med både børneområdet, skoleområdet, socialområdet og ældreområdet er blevet ”meget professionelt” hånd om corona-problematikken.

- ”Hotspot” lyder som breaking. Der tror jeg ikke, vi er. Men det er klart, at vi ser en stigning, som skal have særlig opmærksomhed. Derfor vil jeg fortsat anbefale alle, at de følger retningslinjerne udstukket fra ministerierne, siger Niels Hörup til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan der tidligere har været flere tilfælde af corona-udbrud i Solrød Kommune.

I starten af juni blev to medarbejdere på et lokalt værtshus konstateret smittet med coronavirus, hvorefter pubben måtte lukke.

Godt to uger senere blev et demensafsnit på plejecentret Altiden lukket, efter fem ansatte og en borger blev konstateret smittet med corona.

Se indslaget om sagen herunder

Solrød har været ramt af flere såkaldte mikroudbrud

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik