P-skilte i restordre: Nu må borgere vente på storstilet parkeringsprojekt

Der er leveringsvanskeligheder på jern, og derfor bliver nye parkeringszoner i Tårnby Kommune udskudt.

I Tårnby Kommune har borgerne længe mærket et parkeringspres fra bilister fra andre kommuner.

Flypassagerer, der parkerer uden for lufthavnsområdet, og pendlere med tog og metro, der holder på veje og gader, gør det nemlig svært for Tårnbys borgere og erhvervsdrivende at finde parkeringspladser.

Den udfordring skulle nye parkeringszoner fra 1. december gøre op med.

Der er bare ét problem.

Kommunen mangler jern til de p-skilte, der skal sættes op i de nye zoner, og derfor må borgerne vente endnu længere på at få løst parkeringsproblemet:

- Vi må desværre konstatere, at det ikke kan lykkes at få skilte nok hjem til, at parkeringsordningen kan træde i kraft 1. december som planlagt. Det skyldes forsinkede jernleverancer som følge af et marked, der er stærkt præget af usikkerhed i lyset af blandt andet krigen i Ukraine, siger borgmester Allan S. Andersen (S) i en pressemeddelelse

Den første af de tre parkeringszoner, Vestamagerzonen, forventes derfor først at træde i kraft 1. januar, mens Kastrupzonen og Tårnby Station-zonen først forventes at være klar 1. marts 2023.

Skilteproducent: Det er et problem

Det er en generel udfordring for skiltebranchen, at råvarer som jern er blevet sværere at skaffe, forklarer Bo Hansen, der er direktør i virksomheden SERI Q Sign, som primært leverer vejskilte til kommuner i hele landet.

- Det er jo på grund af råvaremangel på grund af krigen i Ukraine og Rusland. Det er dog blevet langt bedre på det seneste, men det er klart et problem, vi kan nikke genkendende til, siger han til TV 2 Lorry.

Bo Hansen fortæller, at der typisk er otte til 12 ugers ventetid på jern fra udlandet, der er billigere, og mellem fem og seks ugers ventetid på det noget dyrere jern fra Danmark.

Men det er ikke noget nyt, at der er leveringsvanskeligheder på jern. Derfor oplever han ofte, at problemet ligger hos kunderne, der ikke indtænker det i bestillingen:

- Problemet er ofte, at kommunerne eller kunderne sender arbejdet i gang for sent, og så tror de, at opgaven kan løses hurtigere, end det er muligt, siger Bo Hansen.

Midlertidige licenser forlænges

Imens Tårnby Kommune venter på, at de nye skilte er klar, bliver den midlertidige overgangspraksis for parkeringslicenser forlænget, oplyser kommunen på deres hjemmeside.

De borgere, som bor i den eksisterende Kastrupzone og har en beboer- eller erhvervslicens, der står til at udløbe, kan søge om en gratis licens gældende til 1. marts 2023. 

Fra 1. marts træder de nye regler i kraft i alle zoner. 

Læs mere om den nye parkeringsordning her. Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik