Én efter én løb de flere tusinde Field's-besøgende ud af bygningen med hænderne i vejret og chokket malet i deres ansigter.
Samtidig løb en stor skare den anden vej, ind i storcentret, hvor der for få øjeblikke forinden blev skudt mod civile.
De fleste var iført politiuniformer, som vi kender dem. Mørkeblå bukser og en lyseblå skjorte under en sort, skudsikker vest.
Men særligt én politibetjent stak ud.
Han var iført en rød og hvid landsholdstrøje og shorts foruden sin hjelm, skudsikre vest og geværet i hans hænder.
Og det var der flere, som bed mærke i i dagene efter skyderiet i Field's den 3. juli 2022.
Manden i landsholdstrøjen var ikke den eneste politibetjent, der ankom til Field's i hverdagstøj. Flere andre betjente var iført almindelige shorts og T-shirts - blandt andet to af de betjente, der senere anholdt den mistænkte gerningsmand.
- Når der sker sådan nogle ting, så smider man alt, hvad man har i hænderne, uanset hvor man er og spørger, om man kan hjælpe, fortæller Heino Kegel, formand for Politiforbundet, til TV 2 Kosmopol:
- Det er simpelthen fordi, man har et helt særligt drive i forhold til at hjælpe og gøre en forskel. Den er en del af politiets DNA.
Tante Odas fødselsdag
Arbejdet i politiet kræver, at man er omstillingsparat, forklarer Heino Kegel. Man skal kunne håndtere voldsomme skift i sin dagligdag - også selvom du har fri.
Det ene øjeblik kan du være ved at grille pølser med familien ude i haven, mens du det andet øjeblik er på vej til en alvorlig hændelse med dine kollegaer.
- Så forbereder man sig til mentalt på vejen ud til opgaven. Tit ved man ikke meget om, hvad man skal ud til. Det kan være, at nogen har ringet ind med en anmeldelse, men kun har meget få oplysninger, siger Heino Kegel.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Efter 25 år i politiet har han selv stået i situationer, hvor han har måttet handle hurtigt på grund af en pludseligt opstået situation.
- Jeg har tidligere været hundefører, hvor jeg blev ringet efter, hvis nogen var bortgået, og jeg skulle hjælpe med at søge efter dem. Og det var uanset, om jeg havde fri eller ej, eller om jeg sad midt i tante Odas fødselsdagsfest, så smed jeg alt, hvad jeg havde i hænderne, og kørte ind på stationen, siger han:
- Fordi jeg vidste, at jeg med hunden kunne hjælpe et menneske, at jeg kunne gøre en forskel. Og det er det, der er drivkraften for mange af mine kollegaer.
Heino Kegel ved godt, at det kan være svært at sætte sig ind i, at man af egen fri vilje løber mod den fare, som alle andre flygter fra.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Men som politibetjent brænder man for det, man laver. Det kunne man blandt andet se ved sagen om den 13-årige pige fra Vestsjælland, der blev bortført i april måned og derefter fundet på en 32-årig mands adresse.
- De kollegaer, der sad derhjemme og havde fri, kimede politistationen ned, fordi de ville hjælpe. Det drejede sig om betjente fra alle landets politikredse, fortæller Heino Kegel.
Køre scenarierne igennem
En hændelse som skyderiet i Field's, hvor tre personer blev dræbt og syv personer blev såret, er noget, de fleste betjente kun oplever en enkelt gang i deres karriere.
Så "vanvittig" en situation er svær at forberede sig på mentalt, fortæller Ole Sønder, formand for Københavns Politiforening.
- Der er jo ikke nogen, der har prøvet det her ret mange gange, hvis nogensinde, da det var så ekstremt. Det kan du ikke forberede dig på 100 procent, siger han til TV 2 Kosmopol:
- Men da jeg var aktiv i Københavns Politi, og jeg skulle ud til noget alvorligt, ville jeg køre de forskellige scenarier igennem oppe i mit hoved - tænke på de erfaringer, jeg har gjort mig, og overveje, hvordan jeg ville reagere i forskellige situationer.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Det samme fortæller Heino Kegel og tilføjer, at når man så står i situationen, må man bare stole på de ting, man har lært, og være til stede i øjeblikket.
- Og så er det jo klart, at der bagefter ligger et kæmpe arbejde i at tage hånd om kollegaerne efterfølgende, siger han.
Sygemeldte betjente
I kølvandet på Field's-sagen blev psykologtjenesten under Rigspolitiet aktiveret, fortæller Heino Kegel. Den er specialiseret i at håndtere betjente, der har oplevet voldsomme eller traumatiske hændelser.
- Der er et stort arbejde i at opdage og håndtere dem, som er blevet ramt efterfølgende, så de kan komme ud på den anden side som hele mennesker, siger han.
Desuden samles betjentene til en taktisk og en psykologisk debriefing efter sådanne opgaver.
Der er stadigvæk kollegaer, der var ude i Field's, som er sygemeldte
Det gennemgås både, hvad der helt konkret er foregået, hvordan man har grebet opgaven an taktisk, og hvordan man på et mere psykologisk plan håndterer de følelser, man sidder tilbage med.
- Men når det så er sagt, er der stadigvæk kollegaer, der var ude i Field's, som er sygemeldte, siger Heino Kegel:
- Så det kan vi desværre også se hos dem, der deltog, at nogle kommer sig aldrig over det her. Der betaler man den ultimative pris. Det ser vi også eksempler på i andre sager, at når man har været i noget, der er så voldsomt, så sætter det altså nogle spor.
Heino Kegel kan ikke sige, om nogen betjente forlader politiet på grund af Field's-sagen.
- Det er for tidligt at sige, siger han.
TV 2 Kosmopol har været i kontakt med Københavns Politi, men de har ikke ønsket at udtale sig om Field's-sagen.