Tak!: Evakuerede hylder helte fra Field’s-tragedie

Flere af dem, der var i og ved Field's under skyderiet i søndags, giver tirsdag udtryk for deres taknemmelighed for den hjælp, de fik under tragedien.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kunderne i Field's måtte søndag pludselig søge skjul, hvor det var muligt, da en 22-årig mand begyndte at skyde løs i shoppingcentret.

En af dem var Anna Skaffe, der stod og prøvede tøj i Magasin, da hun hørte skud og skrig. Her gemte hun sig med en anden kvinde, indtil de blev evakueret.

- Der kommer to politibetjente hen og finder mig og en anden kvinde i prøverummet. De får os evakueret ud af centret. Det er dem, jeg gerne vil sige tak til, siger hun til TV 2 Lorry og sender en ekstra tak til et ældre ægtepar.

- Jeg og en masse andre bliver sat ind i deres bil, og så bliver vi kørt væk fra området. Tusind tak til dem for at have stået til rådighed og have været så tæt på situationen og modige nok til at tage os med.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Anna Staffe var i Field's da skyderiet fandt sted.
Anna Staffe var i Field's da skyderiet fandt sted.
Foto: TV 2 Lorry

Panik i babybutik

Katrine Schmidt Jensen og hendes mand Jesper Ørskov befandt sig i butikken BabySam, hvor de netop havde betalt og skulle til at vende klapvognen for at gå.

- Vi hører nogen, der råber uden for – og så lyder der nogle skud. Kort efter kommer der en mand ind og råber: ”Han skyder, løb".

Ham vil de gerne sende en tak til, fortæller Katrine Schmidt Jensen.

- Bare det, at han kom ind og råbte, gjorde, at man forstod, hvad det var, der skete, siger hun.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jesper Ørskov og Katrine Schmidt Jensen var begge til stede i Fields under skyderiet.
Jesper Ørskov og Katrine Schmidt Jensen var begge til stede i Fields under skyderiet.
Foto: TV 2 Lorry

Hans alarm gjorde, at det hurtigt gik op for dem, at det var alvorligt. Parret løb gennem BabySam og ud mod lageret, hvor de blev puffet ind i et lille lagerlokale sammen med andre kunder.

Kvinder og børn blev puffet ned bagerst – mændene barrikaderede døren. En kvindelig medarbejder stod uden for lagerdøren - klar til at lukke dem ud igen, fordi døren ikke kunne åbnes indefra.

- Ekspedienten fra BabySam, som stod uden for den dør (hvor vi gemte os, red.), så vi andre kunne komme ud igen. Hende vil jeg gerne takke.

Evakuering i Royal Arena

Ikke langt fra Field's skulle veninderne Amanda Larsen og Camilla Sørensen til koncert med den britiske sanger Harry Styles i Royal Arena. Camilla Sørensen overvejede at spise i Field's inden, men endte med at gå et andet sted hen, fortæller hun.

Kort efter koncerten skulle være begyndt, blev den aflyst som følge af skyderiet, og de to veninder er taknemmelige for, hvordan den efterfølgende evakuering foregik.

- Københavns Politi skal have en kæmpe tak – både for den måde, de fik os fragtet sikkert til metroen på, og for den måde de bevogtede os hele vejen, siger Amanda Larsen, der suppleres af Camilla Sørensen.

- Jeg vil rigtig gerne sige tak til al personalet ved Royal Arena for deres måde at håndtere situationen på. Det gjorde de godt, så tak for det.

Efterforskning i gang

Den formodede gerningsmand blev søndag anholdt. Mandag blev han varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling i 24 dage.

Han er sigtet for at have dræbt en 46-årig mand, en 17-årig pige og en 17-årig dreng.

Derudover er han sigtet for syv drabsforsøg.

Alle fire personer, der blev alvorligt såret, er uden for livsfare ifølge Region Hovedstaden.

Politiet har ikke kunnet bekræfte et motiv.Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere