Tårnby-borgmester: Katastrofe hvis busrute fjernes

Region Hovedstaden skal spare, og som det ser ud nu, kan det gå ud over busrute 350S i København. Det har skabt vrede i Tårnby.

"Det er en massakre på vores busdrift, hvis regionen ender med at fjerne buslinje 350S."

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske borgmester i Tårnby, Allan S. Andersen, i en pressemeddelelse, efter det er kommet frem, at en af Region Hovedstadens sparemuligheder omhandler at afskaffe buslinje 350S.

quote Det kan selvfølgelig være en udmærket ide – altså at sløjfe regionale buslinjer der, hvor metroen kommer altså. Men vi får jo ikke mere metro her på Amager. Derfor er det hul i hovedet, hvis det skal gå ud over linje 350S.

Allan S. Andersen, Borgmester, Tårnby, Soc.dem. 

Region Hovedstaden står over for store millionbesparelser, men det skal altså ikke gå ud over linge 350S, lyder det fra Tårnbys borgmester.

Som borgmesteren har forstået det, så kommer besparelserne i forlængelse af, at man i Region Hovedstaden vil lave ændringer i forbindelse med helt nye trafikplaner efter Metrocityringen 

- Det kan selvfølgelig være en udmærket ide – altså at sløjfe regionale buslinjer der, hvor metroen kommer altså. Men vi får jo ikke mere metro her på Amager. Derfor er det hul i hovedet, hvis det skal gå ud over linje 350S”, lyder det fra Allan S. Andersen.

Borgmesteren afventer nu et svar i sagen fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, som han i dag har forsøgt at kontakte. Regionen er efter hans mening på vildspor.

- Vi kan ikke leve med en afskaffelse af linjen. I Tårnby har vi i forvejen ikke en optimal busdrift – og ganske mange bor jo ikke i nærheden af en togstation eller en metrostation”, siger han.

Ifølge Tårnby-borgmesteren er der højst sandsynligt også opbakningen til hans kritik fra Dragør Kommune, som nok er på samme side i denne sag. 

Den kollektive trafik i Hovedstadsområdet står overfor store besparelser, og det kan blandt andet betyde at bus 350 S skal nedlægges.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik