1.800 lys: Sådan mindes terror-ofrene

I dag, søndag, er det et år siden terroranslaget i København. Se her, hvordan du kan deltage.

Tusindvis af lys, fællesskab og stille eftertænksomhed. Det er hovedingredienserne, når terrorofrene, Dan Uzan og Finn Nørgaard, søndag mindes med en tre kilometer lang lysvandring. 

1.800 stearinlys bliver stillet op langs med ruten, der går fra Krudttønden på Østerbro til synagogen i København K. 

- Vi håber, at alle danske borgere til deltage og reflektere over de ting der er sket det seneste år. Både her i Danmark og i udlandet, siger Jonas Karpantschof, der er politisk chef i Det Jødiske Samfund i Danmark til TV 2 Lorry. 

- Folk behøver ikke gå med på hele ruten. De må meget gerne bare tænde et enkelt lys på vejen eller medbringe deres eget. 

Ruten er 3,6 kilometer lang og går langs med søerne, hvor Købehavns Kommune også slukker for gadebelysningen i tidsrummet kl. 18-21, sådan at de levende lys tydeligt træder frem i mørket. 

- Vi ønsker at skabe en fælles parole, som alle kan være fælles om, forsætter Jonas Karpantchof. 

Familierne til Dan Uzan og Finn Nørgaard går ruten kl. 17.00, hvor alle er velkomne til at deltage. Der vil ikke være taler i forbindelse med markeringen, da organisationerne ønsker at lade lysene tale for sig selv.

I skrivende stund har næsten 1.000 personer tilmeldt sig lysvandringen på Facebook. 
(Artiklen fortsætter under billedet.)

Ruten går fra Krudttønden ad Østerbrogade, langs Dosseringen. Ind over Dronning Louises Bro, Israels Plads og videre ind til Krystalgade og Københavns Synagoge. 
Ruten går fra Krudttønden ad Østerbrogade, langs Dosseringen. Ind over Dronning Louises Bro, Israels Plads og videre ind til Krystalgade og Københavns Synagoge. 

Men allerede søndag formiddag bliver årsdagen for terrorangrebet markeret af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Københavns overborgmester Frank Jensen. 

Kl. 11.15 lægger statsministeren blomster ved mindepladen for Finn Nørgaard ved Krudttønden. 

Derefter fortsætter Lars Løkke Rasmussen til synagogen, hvor han og blandt andre Frank Jensen vil lægge blomster for Dan Uzan.  

- For Finn Nørgaard og Dan Uzans familier og venner bliver livet aldrig det samme igen. Men vi står sammen om et fordomsfrit og samlet Danmark, som er nøjagtigt det, de to stod for, skriver Frank Jensen i en pressemeddelelse i forbindelse søndagens markering. 

Her bliver årsdagen for terrorangrebet markeret i København 

Kl: 11.15 lægger statsministeren m.fl. blomster for Finn Nørgaard. 
Adressen er: Krudttønden, Serridslevsvej 2, 2100 KBH Ø

Kl: 11.45 lægger statsministeren m.fl. blomster for Dan Uzan.
Adressen er:  Københavns Synagoge, Krystalgade 12, 1172 København K. 

Kl. 17.00- ca. 18.45 er der lysmarch fra Krudttønden til synagogen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik