Intet overblik over skydetræning før terror

Op til terrorangrebet i februar var der ikke overblik over, hvilke betjente, der havde deltaget i skydetræning.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I tiden op til terrorangrebet i København 14. og 15. februar havde Københavns Politi ikke noget overblik over, om betjentene havde den fornødne træning i at bruge maskinpistolen MP5.

Det fremgår af et svar på en aktindsigt, som TV2 har søgt hos Københavns Politi.

Her oplyser politiet, at man før angrebene mod Krudttønden og synagogen ikke registrerede, hvornår betjentene fik skydetræning, og træningen blev ikke journaliseret i betjentenes personalesager.

- Det er derfor ikke på nuværende tidspunkt muligt at udarbejde en samlet opgørelse over, hvem der har og ikke har deltaget i skydning med MP5-maskinpistoler, lyder det.

Umiddelbart efter terrorangrebet har flere betjente fortalt TV2, at de ikke havde fået den årlige træning i at bruge MP5-pistolen, som er standardudstyr ved politiet.

Ved angrebet dræbte Omar El-Hussein filminstruktør Finn Nørgaard ved et debatarrangement på Krudttønden på Østerbro i København om eftermiddagen 14. februar.

Ud på natten dræbte han vagtmanden Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade, hvor også to betjente blev såret. Herefter slap han væk, men blev dræbt under en skudveksling med politiet kort efter klokken 05 om morgenen.

Efter terrorangrebene har Københavns Politi dog rettet op på procedurerne og indført IT-systemer, hvor man registrerer, hvem der deltager i skydetræningen.

" ... således at der bl.a. fremover kan registreres og opbevares samlede oversigter over, om man er mødt frem til den obligatoriske skydetræning, om man har byttet dag, mangler en træningsgang og skal møde til restantskydning", lyder det i Københavns Politis svar til TV 2.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Københavnerbænke skal til new York

Særlig udstilling om Danmark: Ikoniske københavnerbænke har kurs mod New York

Vis mere
FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Royal Run

Person fik hjertestop under Royal Run

Vis mere