Politiet bevarer indsats for jøder efter særlig trussel

Ny trusselsvurdering fra PET får politiet til at fortsætte med at sikre det jødiske samfund på højt niveau.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at Politiets Efterretningstjeneste, PET, er kommet med en vurdering af, at der foreligger en særlig trussel mod jødiske mål, vælger politiet at fortsætte et højt sikkerhedsniveau omkring jødiske institutioner.

- Vores bevogtning af jødiske mål sker på baggrund af trusselsvurderinger fra PET. Den nye trusselsvurdering ændrer ikke vurderingen af, hvilken indsats, der skal gøres, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg til Ritzau.

- Vi fortsætter vores aktuelle indsats på et meget højt niveau og tager opgaven med at sikre det jødiske samfund meget alvorligt, tilføjer han.

Center for Terroranalyse under PET fremhæver i trusselsvurderingen, at der er en "særlig trussel" mod symbolmål, såsom jødiske mål og personer, institutioner og begivenheder, der opfattes som krænkende for islam.

Vurderingen kommer efter terrorangrebene i København 14. og 15. februar, hvor en frivillig jødisk vagt, 37-årige Dan Uzan, blev dræbt foran synagogen i Krystalgade.

Rigspolitichefen siger, at indsatsen blandt andet handler om at være til stede ved jødiske museer, skoler og synagoger, men at man også er i gang med at udvikle "langsigtede og politifagligt stærke sikkerhedsløsninger", som skal skabe tryghed omkring jødiske institutioner.

Det sker i samarbejde med Det Jødiske Samfund i Danmark.

Jens Henrik Højberg kan ikke komme ind på, hvilke løsninger der her er tale om.

I PET's vurdering af terrortruslen mod Danmark fremgår det også, at der er en trussel mod ubeskyttede, civile mål. Ifølge rigspolitichefen er det ikke nogen helt let opgave at beskytte sådan nogle mod terror.

- Det gør vi ved hele tiden at holde øjne og ører åbne, samle informationer og gå efter at være de rigtige steder. Det er en stor udfordring, siger Jens Henrik Højbjerg.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere