Retssag: Dansk terror-angreb mindede om Paris i metode

Anklageren er i gang med sin procedure i terrorsagen


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omar el-Husseins angreb i København i fjor minder ifølge anklager om angreb mod satiremagasin i Frankrig. Angrebene i København i februar i fjor mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade er sammenlignelige med angrebene i Paris en måneds tid inden. Det skriver Ritzau.

 Sådan lyder påstanden i Københavns Byret fra senioranklager Bo Bjerregaard. Han er onsdag formiddag gået i gang med sin procedure, hvor han skal forsøge at overbevise retten om fire terrortiltaltes skyld.

 De fire er tiltalt for at have medvirket til drab, drabsforsøg og terrorisme i forbindelse med Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade natten til den 15. februar 2015.

 - Angrebet ved synagogen skal ses i sammenhæng med angrebet i Paris mod satiremagasinet Charlie Hebdo og det efterfølgende angreb på et jødisk supermarked, som skete blot en måned inden angrebet mod synagogen, siger Bo Bjerregaard til Ritzau.

 Han henviser til, at synagogeangrebet - altså et angreb rettet mod jøder - skete nogle timer efter angrebet mod et debatarrangement på Krudttønden - altså et angreb mod ytringsfriheden i anklagemyndighedens øjne.

Angrebene i Paris i januar 2015 havde 17 dødsofre.

De fire tiltalte nægter sig skyldige i sagen. Men anklagemyndigheden mener, at de har haft så tæt kontakt til Omar el-Hussein i timerne efter angrebet mod Krudttønden, at de reelt har ydet opbakning til det senere angreb mod synagogen.

 Ved angrebet mod Krudttønden blev filmmanden Finn Nørgaard skudt og dræbt - han var et tilfældigt offer, har el-Hussein ifølge en af de tiltalte i sagen fortalt. Ved angrebet mod synagogen blev den frivillige vagt Dan Uzan skudt ned på klos hold. Han døde på stedet.  Ved begge angreb blev flere politifolk såret

 Anklagemyndigheden fortsætter sin procedure hele dagen torsdag. I næste uge er det så forsvarsadvokaternes tur til at fremføre deres argumenter.

 Retssagen mod de fire begyndte tilbage i marts. Der ventes at falde dom i slutningen af september.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Ældre

Dit postnummer har stor betydning for, hvor ofte du møder det samme plejepersonale

cecilie hildebrandt bliver halshugget indefra

Cecilie tør næsten ikke sige det højt: Længe ventet halsoperation ser ud til at have virket

_16_9_SOME TEMPLATE 1080p50.00_00_06_40.Still001

Vi skal ikke længere skjule vores følelser: Broderiet har hjulpet Kris til at stå ved sig selv

Vis mere
Madsen_28-05-2023_19-40___c4u7

Hvidovre i Superligaen: Klubbens historie banker i Niels' hjerte

FCK danske mestre

FC København er dansk mester

Vis mere