Hæver priserne på opladning: Nu bliver det markant dyrere at være elbilist

Clever melder om prisstigninger, der i gennemsnit ligger på 31 procent. Det er strengt nødvendigt, lyder det. Firmaet E.On kommer også til at hæve prisen på opladning.

Firmaet Clever, der leverer ladeløsninger til ejere af elbiler og hybridbiler, tager nu konsekvensen af den historisk usikre energisituation.

Fra 1. oktober kan kunder hos Clever nemlig se frem til prisstigninger i form af et forhøjet energitillæg til deres abonnementer.

Tillægget er midlertidigt, og kunderne er sat til at skulle betale det forhøjede tillæg indtil 31. december i år.

quote Vi har set elpriserne stige og stige, så vi ved ikke, hvor det her vender.

Direktør i Clever, Casper Kirketerp-Møller

Clever varsler dog deres kunder om, at de er i gang med at regne på en mere langsigtet model for, hvordan priserne i fremtiden vil se ud.

- Strengt nødvendigt

I foråret lavede Clever et energitillæg til alle deres abonnementer, som altså nu bliver hævet. Det gør de, fordi elpriserne presses op af en energikrise, der kan spores til krigen i Ukraine.

Det siger Casper Kirketerp-Møller, der er direktør i Clever.

- Vi forhøjer kun energitillægget, fordi det er strengt nødvendigt, siger Casper Kirketerp-Møller i en video til deres kunder.

Forbrugerne må betale prisen

Clever melder om prisstigninger, der i gennemsnit ligger på 31 procent, fortæller direktøren, og de kommer til at ramme alle kunder.

TV 2 har tidligere skrevet om, at flere danskere har svært ved at betale deres elregninger, fordi elpriserne stiger. Og i lyset af det ærgrer Casper Kireterp-Møller sig over, hvis nogle kunder ikke kan betale den ekstra regning. Det ændrer dog ikke på, at firmaet er nødsaget til at hæve prisen, lyder det.

- Vi har set elpriserne stige og stige, så vi ved ikke, hvor det her vender. Vi har taget bestik af den virkelighed, vi kigger ind i lige nu og sat pristillægget på baggrund af det, siger Casper Kirketerp-Møller til TV 2.

Han forstår godt, at det for nogle kunder kan være hårdt at betale den ekstra regning, der lander hos dem. Til dem ser han kun én løsning: at sætte abonnementet i bero.

- Jeg kan forstå, hvis man tænker, at man havde regnet med noget andet, og man tænker, hvorfor priserne nu skal stige, siger Casper Kirketerp-Møller.

Det kommer det til at koste

Prisstigningerne ligger på et tillæg, der månedligt betales ud over den månedlige abonnementspris. Dog rammes alle abonnementer ikke helt ens.

Konkret har en 'All-in-one'-kunde hos Clever siden foråret skullet betale 445 kroner mere om måneden i tillæg. Fra 1. oktober stiger tillægget til 790 kroner, og det ligger udover den månedlige abonnementspris på 799 kroner.

For kunder med et 'All-in-one X Power'-abonnement stiger tillægget fra 255 til 450 kroner om måneden. Selve abonnementet koster 359 kroner om måneden, men oveni kommer tillægget på 450 kroner om måneden.

Kunder med et 'Unlimited'-abonnement må fremover betale 690 kroner i energitillæg om måneden udover abonnementet, der koster 599 kroner. Før lå tillægget på 345 kroner.

Andre kan følge med

Hos virksomheden E.On, der også leverer ladeløsninger til hjemmet og på farten, har de indtil nu holdt prisen stabil, men nu kigger de også på at hæve priserne.

Det oplyser direktøren i E.On, Peter Jonsson, i en skriftlig udtalelse til TV 2.

- Vi havde håbet at se et fald i energipriserne i Europa, men med udsigten til, at de høje energipriser og elpriser forbliver høje og fortsat stiger, vil vi også være nødsaget til at justere vores priser i den kommende periode. Priserne meldes ud til vores kunder så hurtigt som muligt og med mindst 30 dages varsel, skriver han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik