”Hvordan kan det være kommet så langt ud?”, spørger chokeret mor

En lang række forældre har sendt brev til ledelsen og kommunen, hvor de kræver handling.

Vrede og frustration. 

Det er følelserne, som en mor til en elev på Borup Skole sidder tilbage med, efter hendes datter blev krænket af en klassekammerat for omkring et år siden. 

Det fortæller hun til TV 2 Kosmopol. 

- Hvordan kan det være kommet så langt ud? Hvorfor er der ikke nogen, der har lyttet til børnene eller til forældrene?, siger moren, der ønsker at være anonym af hensyn til sin datter.  

Hendes niårige datter oplevede angiveligt, at to drenge tog fat i hende på skolen. Ifølge moren spredte den ene dreng datterens ben, mens den anden sagde: "Så er det bolletid". 

- Der skete heldigvis ikke noget. Men vores datter har i over et år ikke været tryg ved at komme i skole. Hun har sagt, at lærerne ikke kan passe på dem, siger moren. 

TV 2 har mandag afdækket, hvordan flere børn i alderen 6 til 11 år igennem cirka to år er blevet udsat for trusler, vold og seksuelle overgreb begået af en gruppe jævnaldrende børn på Borup Skole i Køge Kommune.

Ledelsen har fejlet

En anden mor til en klassekammerat til de børn, der har begået overgreb og voldshandlinger på Borup Skole i Køge, har valgt at holde sin datter hjemme mandag.

Hun er utryg ved at sende sin datter og søsteren i skole, fordi de kan blive udsat for seksuelle krænkelser, fortæller hun i et interview til TV 2.

- Jeg kan da godt være bange for, om de kan sige fra. Sker der noget, er de så stærke nok i sig selv til at sige stop eller gå derefter? Det kan jeg godt have min frygt for. Om det bliver hørt, om der sker noget, siger hun.


Moren, som TV 2 har talt med, er uafklaret med, om datteren skal vende tilbage til skolen i det hele taget. I Køge Kommune holder skolerne først vinterferie fra 19. februar.

Hun er en del af den gruppe på 75 forældre, der har skrevet under på og i fællesskab sendt et brev til skoleledelsen og kommunen.

De udtrykker bekymring for deres børns sikkerhed og kræver handling.

- Jeg tænker, at ledelsen har fejlet rigtig stort, siger forælderen til TV 2.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at så små børn kan være så onde over for hinanden og ikke få den hjælp, de har brug for bagefter. For de skal jo klart have hjælp.

Inviteret til dialogmøde

Forældrene i indskolingen på Borup Skole er blevet indkaldt til et dialogmøde, som forvaltningen og ledelsen på skolen vil deltage i.

Det fremgår af et skriftligt svar, som skole- og dagtilbudschef i Køge Kommune, Lars Nedergaard, har sendt i forbindelse med TV 2s henvendelse om sagen.

- Formålet er via en konstruktiv dialog at betrygge forældrene i, at der bliver taget hånd om trygheden på skolen. Vi er fuldt ud bevidste om, at vi gennem en fokuseret indsats altid kan tage ved lære og udvikle os til børnenes bedste, lyder det.

Dialogmødet vil finde sted 14. februar.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Tragisk 

Borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke (S), kalder sagen for en "helt igennem tragisk sag". 

- Beretningerne gør enormt stort indtryk på mig, og jeg tager hele situationen ekstremt alvorligt, skriver borgmesteren i et Facebook-opslag mandag.

Borgmesteren har en "klar forventning om", at kommunens fagfolk og skolens ledelse har handlet på de henvendelser, de har fået om sagen. 

Men noget kunne tyde på, at en del af opfølgningen på de sager, som forvaltningen og ledelsen kender til, "kunne være håndteret bedre over for resten af forældregruppen og øvrige elever", skriver hun.

- Forvaltningen er på baggrund af beretningerne i medierne ved at gennemgå alle henvendelser og indberetninger for at se, om der er noget, vi har overset, skriver Marie Stærke. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik