Jacob Mark rørt og overvældet efter afsløring af personligt stemmetal

Jacob Mark (SF) blev en af valgets helt store stemmeslugere med sine 31.235 personlige stemmer.

De mange tusinde personlige stemmer er langt om længe talt op, og det står efterhånden klart, hvem fra Sjællands Storkreds der har sikret sig en plads i Folketinget.

En af valgets helt store stemmeslugere blev Jacob Mark (SF). Han har fået hele 31.235 personlige stemmer og indtager derfor femte pladsen over de folketingskandidater, som har fået flest stemmer.

- Jeg ville ønske, jeg sagde, at jeg havde lyst til at hoppe og danse. Men jeg er simpelthen så overvældet og rørt, at i virkeligheden har jeg svært ved helt at tage det ind og forstå det, lyder det fra Jacob Mark.

- Det betyder enormt meget. Mange ved jo, at jeg var sygemeldt for ikke så lang tid siden, og i lange stræk troede jeg ikke, jeg ville komme tilbage, og hvis jeg kom tilbage, kunne jeg så overhovedet blive valgt. Og så får jeg det her, og det betyder meget mere, end folk aner, siger han.

Står fast i sin politik

Jacob Mark har i mange år kæmpet for børn og unge. Ifølge politikeren selv kan netop det være årsagen til, at han har høstet flere tusinde personlige stemmer.

- Jeg tror, det kan betale sig, at man ligesom bliver ved med at mene det samme i stedet for hele tiden at skifte, forklarer han.

Nu skal dig og dit parti have omsat alle de her stemmer til politisk indflydelse. Hvordan ser du de muligheder?

- Det betyder enormt meget, at jeg skal ind i de forhandlinger og vide, at jeg har rigtig mange stemmer i ryggen, og at SF er gået frem. Så jeg er meget positiv. Jeg ser ikke nogen vej til et flertal uden SF. Vi har lovet bedre forhold for vores børn, for psykiatrien, klima, naturen og ligeløn. Det er nogle af de ting, vi vil kæmpe for, siger Jacob Mark.

I Sjællands Storkreds har SF fået 9,8 procent af stemmer, hvilket giver partiet tre mandater. Udover Jacob Mark er også Astrid Carøe (SF) og Anne Valentina Berthelsen (SF) kommet ind i Folketinget med henholdsvis 2.111 og 1.383 stemmer.

På landsplan har SF fået 8,3 procent af stemmerne. Partiet ender derfor som landets fjerde største og får 15 mandater med i Folketinget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik