Melder sig som partiformand: "Vi skal gøre op med betonfeminisme og klimahysteri"

Efter et langt tilløb melder den tidligere profil for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, nu klart ud til TV2 ØST: Han vil være formand for Nye Borgerlige.

Martin Henriksen taler i overskrifter. Han er uofficiel sjællandsk mester i polemik. Også når han nu efter et langt tilløb melder ud, at han går efter formandsposten i kriseramte Nye Borgerlige.

Han tror på, at han kan vække kampgejsten i partiet, efter at partiets stifter, Pernille Vermund, i begyndelsen af januar forlod partiet til fordel for Liberal Alliance.

- Det borgerlige Danmark mangler et systemkritisk parti. Vi skal gøre op med betonfeminisme og klimahysteri. Vi skal være et borgerligt parti tættere på danskernes hverdag, lyder det fra politikeren, der er valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns.

Siden Pernille Vermund den 10. januar overraskende meddelte, at hun ville opløse Nye Borgerlige har dele af baglandet været i oprør.

Og midt i det kaos, som den udmelding udløste, kom den tidligere profil fra Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, til at fremstå som en redningsmand for det kaos-ramte parti.

Vil føre partiet videre

Den 20. januar mødtes medlemmer af Nye Borgerlige til stegt flæsk med persillesovs og politisk debat på Skævinge Kro i Nordsjælland for at diskutere partiets fremtid. Ved mødet tog Martin Henriksen imod de godt 70 deltagere og gav hånd.

Han lignede en leder. Han ville dog ikke melde klart ud, om han faktisk ville gå efter formandsposten.

Det vil han nu.

- Jeg har gerne villet sikre mig, at der var opbakning bag mit kandidatur. Der er venlige mennesker, der har spurgt mig, om jeg vil stille op. Samtidig har jeg også villet undersøge, om der er vilje til at kæmpe for partiets fremtid. Det er dér, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Jeg har erfaringen og evnen til at starte og deltage i den offentlige debat. Hvis man har ideer til borgerlig forandring, synes jeg også, at man skylder at sige: Jeg vil gerne føre partiet videre.

Stram udlændingepolitik

I januar 2022 tabte Martin Henriksen formandsvalget i Dansk Folkeparti til Morten Messerschmidt. Få uger senere valgte han at melde sig ud af det parti, hvor han især havde tegnet partiets udlændingepolitik.

- Der er stadig brug for et parti med en tydelig og stram udlændingepolitik. Mere end nogensinde. Samtidig skal vi som borgerligt parti sikre, at danskerne får lov til at beholde mere af det, de tjener, selv, fastslår Martin Henriksen.

Nye Borgerlige har endnu ikke fastsat datoen for det ekstraordinære møde, hvor en eventuel ny formand skal vælges. Martin Henriksen regner med, at det bliver i løbet af april.

- Så må vi se, hvem der melder sig som kandidater. Hvis jeg bliver formand, går jeg efter større indflydelse fra medlemmerne. I stedet for at politikken bliver formuleret oppe fra og ned, vil jeg gerne være i spidsen for et parti, hvor vi formulerer politikken nedefra og op, lover politikeren fra Stevns.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik