40 år gammel sang hyldet med massedans i København - og verden over

'Wuthering Heights' blev udsendt i januar 1978, som Kate Bushs debutsingle. Sangen nåede førstepladsen på den britiske singlehitliste.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røde kjoler og svævende bevægelser. Det er 40 år siden, at den britiske sangerinde Kate Bush udgav singlen 'Wuthering Heights' - og søndag blev sangen hyldet i 24 byer verden over - heriblandt København. 

En stor gruppe fans mødte op på Nørrebro, hvor de i fællesskab genopførte sangens ikoniske musikvideo. Inspireret af  - og udklædt som - den dengang 19-årige Kate Bush.

Tilbage i 2013 udførte fans musikvideoen i Brighton i det sydøstlige England, og siden da er det blevet til en årlig begivenhed, der går under navnet 'Most Wuthering Day'.

En såkaldt happening, der både er blevet udført i Sydney, Berlin og Tel Aviv. Og nu også i København. 

 

Danser: Det er fællesskabet

I København dansede kvinder, enkelte mænd og børn. Blandt dem var skolelærer Anne Jalsøe. Hun mener, at sangen og især den tilhørende dans stadig kan tiltrække så mange mennesker verden over, hænger sammen med, at den er meget figurativ.

- Den har alt det her klassiske 70'er jazzballet i sig. Det er svært at vide, om det er smukt eller grimt. Men det er jo noget, man tager til sig.

Det er ikke første gang, at Anne Jalsøe har deltaget i en 'Most Wuthering Day'-event. For to år siden cyklede hun fra København til Berlin for at være med til at danse dernede.

- Jeg tror, at det er fællesskabet omkring det. Og glæden ved at danse.

Bedst sælgende single til dato

'Wuthering Heights' blev udsendt i januar 1978, som Kate Bushs debutsingle. Sangen nåede førstepladsen på den britiske singlehitliste. Den er til dato hendes bedst sælgende single.

Sangen gav den dengang 19-årige Bush et verdensomspændende gennembrud, og foruden Storbritannien toppede den hitlisterne i Australien, Belgien, Italien, Irland og New Zealand, mens den nåede top 10 i lande som Holland, Norge, Sverige og Schweiz.

Se den originale musikvideo her: